Samsung on esitellyt uuden Galaxy A10s -puhelimen, joka tuo pieniä parannuksia alkuvuodesta myyntiin tulleeseen, noin 150 euron hintaluokassa pyörivään Galaxy A10 -budjettimalliin.

Näyttö on kooltaan 6,2 tuumaan. Se on hieman hintavammista A-sarjan malleista poiketen toteutettu TFT LCD -paneelilla eikä AMOLEDilla. Kuvasuhde on 19:9 ja tarkkuus 1 520 x 720 pikseliä. Puhelimessa on nyt myös sormenjälkilukija.

Takakameroita on nyt kaksin kappalein. Pääkameran 13 megapikselin kenno on saanut valovoimaisemman f/1,8-aukkosuhteen aiemman f/1,9:n sijaan. Uusi kahden megapikselin kakkoskamera on tarkoitettu syvyysdatan keräämiseen ja taustan sumentamiseen. Pienessä lovessa sijaitsevan etukameran tarkkuutta on nostettu viidestä kahdeksaan megapikseliin. Aukkosuhde on sama f/2,0 kuin A10:ssä.

Galaxy A10:n Exynos 7884 -järjestelmäpiiri on vaihdettu MediaTek Helio P22 -piiriin, joka tarjoaa lisää tehoa. Sen kaverina on kahden gigatavua ram-käyttömuistia ja budjettimallissa varsin mukavalla 32 gigatavun tallennusmuistilla. Jos tilaa kuitenkin kaipaa lisää, sitä pystyy laajentamaan microSD-muistikortin avulla enimmillään 512 gigatavua. Akunkesto on myös kasvanut 3 400 milliampeeritunnista hintaluokassaan mukavaan 4 000 milliampeerituntiin.

Galaxy A10s:n värivaihtoehdot ovat sininen, vihreä, punainen ja musta. Toistaiseksi ei ole tietoa, saapuuko Galaxy A10s myös Suomeen.

www.samsung.com/fi