Samsungin Mobile World Congressissa esittelemät Galaxy S9 ja S9+ saapuivat Suomessa kauppoihin viikko sitten näyttävän julkistuksen myötä. Ulkoiset uudistukset olivat tällä kertaa pieniä, mutta kameraan on panostettu – mistä kertoo myös uutuuden slogan “Camera. Reimagined”.

Kamerassa on kuvaustilanteeseen mukautuva aukko. Käytännössä puhelin kuvaa pääosan ajasta f/2,4 -aukolla, mutta pimeimmissä olosuhteissa se valitsee automaattisesti suuremman f/1,5 -aukkoluvun. Aukon koko vaikuttaa kameran kennolle pääsevän valon määrään. Jos valoa pääsee kennolle enemmän, riittää lyhyempi suljinaika, eikä kuva tärähdä hämärässä niin helposti.

DxOMark-sivusto on antanut S9 Plussan kameralle 99 pistettä, mikä on paras puhelimen saama arvosana koskaan. Videopuolella arvosana on vaatimattomampi mutta silti parhaiden joukossa eli 91.

Videopuolella taas on saatavilla 960 fps kuvausnopeus, mikä mahdollistaa näyttävät hidastukset. Super Slow-mo -tilassa kamera tunnistaa liikkeen automaattisesti ja kuvaa suurnopeusvideota noin 0,2 sekunnin ajan. Hidastettuna tämä aika venytetään 6 sekunnin mittaiseksi.

Suurin osa muistakin puhelimen uudistuksista liittyy ainakin osaltaan kameraan. Bixby-tekoälyalusta tunnistaa kuvassa näkyviä kohteita ja kertoo tarvittaessa niistä lisätietoa. Kameralla voi myös kääntää kuvassa näkyvää tekstiä. Lisäksi puhelimen mukana esiteltiin AR Emoji -toiminto. Kamera pystyy luo käyttäjän valokuvasta ilmeilevän ja elehtivän 3D-hahmon.

www.samsung.fi