Samsung on julkaissut uudet keskihintaluokan Galaxy A8 (2018) ja Galaxy A8+ (2018) -puhelimensa. Edullisempi niistä on tulossa myös Suomeen. Siinä on Samsungin lippulaivamalleista tuttuja ominaisuuksia kuten reunoille kaartuva näyttö.

Harvinaista kyllä edessä on kaksoiskamera, joka sisältää Live Focus -toiminnon. Sen kennojen koot ovat 16 megapikseliä ja 8 megapikseliä aukkoluvulla f/1,9. Takana on yksi kamera, jossa puolestaan on 16 megapikselin kokoinen kenno aukkoluvulla f/1,7. Puhelimessa on myös tuki Samsung Gear VR -virtuaalilaseille.

Näytöllä on kokoa 5,6 tuumaa, kuvasuhde on 18,5:9 ja tarkkuus 1080 x 2220 pikseliä. Sormenjälkilukija löytyy takakameran vierestä. Järjestelmäpiiriä ei ole vielä julkistettu, mutta siinä on kahdeksan ydintä.

Keskusmuistin koko on neljä gigatavua. Tallennustilaa on 32 gigatavua ja se on laajennettavissa korttipaikan avulla. Akulla on kokoa 3 000 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.1.1 Nougat, mutta Oreon luvataan saapuvan myöhemmin.

Pölyn- ja vedenkestävyydeksi on luokiteltu IP68. Lataus sujuu usb-c-liitännän kautta ja laite tukee pikalatausta. Puhelimessa on myös vanha kunnon 3,5 millinen kuulokeliitäntä.

Hintaa puhelimella on 499 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta, kulta ja Orchid Gray. Puhelin tulee kauppoihin ensi vuoden alussa.

www.samsung.com/fi