Sennheiser on julkistanut langalliset IE 600 -nappikuulokkeet. Edullisemman IE 300:n ja lippulaiva IE 900:n väliin sijoittuvat kuulokkeet hyödyntävät kärkimallin sounditeknologiaa ja avaruusmateriaaleja. Kuulokkeet on suunniteltu Saksassa ja valmistetaaan kuulolaitteita valmistavan Sonova Consumer Hearingin tehtailla Irlannissa.

Kuori on 3D-tulostettu amorfisesta zirkonimateriaalista ZR01:stä. Samaa materiaalia on käytetty NASAn Marsiin lähettämien mönkijöiden poranterissä. Se muistuttaa atomirakenteeltaan lasia ja on kolme kertaa terästä kovempaa. Materiaalin ja siihen yhdistettyjen käsittelyprosessien ansiosta kuulokkeiden pitäisi kestää ruostetta ja naarmuuntumista pitkään.

Tältä osin IE 600 -kuulokkeet ovat edistyksellisemmät kuin alumiinikuoressa olevat IE 900 -kuulokkeet. Heimholz-resonaattoreita on kuitenkin vain kaksi. Taajuusvasteeksi ilmoitetaan: 4 Hz – 46,5 kHz, harmoniseksi kokonaissäröksi 0,06 prosenttia ja impedanssiksi 18 ohmia.

Mukana on samaiset 7 mm TrueResponse-elementit kuin IE 900 -kuulokkeissa. Toiston luvataan olevan neutraalia, intiimiä ja tunnepitoista. Kuulokkeiden kerrotaan olevan parhaimmillaan lauluäänen toistossa, ja alataajuuksien toiston nopeaa ja tarkkaa.

Kaapeleille on kullatut MMCX-liitännät. Mukana tulee 3,5 mm balansoimaton ja 4,5 mm balansoitu kaapeli. Korvasovittimia tulee mukana kolmessa koossa, sekä silikonisina että muistivaahtoisina, ja lisäksi tarjolla on korvan taakse kiinnittämistä helpottavat sangat.

Valmistaja ilmoittaa hinnoiksi Euroopassa 699 euroa.

en-fi.sen­n­hei­ser.com