Sennheiser esittelee CES 2018 -messuilla 3D Soundbar -prototyyppiään. Se on osa valmistajan virtuaalitodellisuuteen ja kolmiulotteiseen ääneen keskittyvää AMBEO-projektia ja samalla yhtiön historian ensimmäinen soundbar.

Tutumpaa Sennheiseria ovat highend-tasoiset dynaamiset HD 820 -kuulokkeet. Ne ovat malliltaan suljetut, mutta tarjoavat valmistajan mukaan avoimia kuulokkeita muistuttavan avaramman äänikuvan. Rengassäteilijäelementin takana on lasinen suoja minimoimassa resonansseja ja eristämässä ulkomaailman ääniltä. Pehmusteet ovat mikrokuituiset ja käsintehdyt. Kuulokkeet tulevat saataville kesällä ja maksavat 2 399 euroa.

Niille sopiva HDV 820 -kuulokevahvistin on ilmestynyt jo aikaisemmin ja maksaa toiset 2 399 euroa. Vahvistimen ESS Sabre32 -siru hoitelee 32 bitin pcm-signaalia parhaimmillaan 384 kHz tasoisena ja dsd-ääntä 12,3 MHz laadulla.

Uutta on myös välijohdolliset CX 6.00BT -nappikuulokkeet. Langaton toisto sujuu bluetooth 4.2 -yhteydellä, jossa on aptX-tuki. Kuulokkeet voi yhdistää samanaikaisesti kahteen bluetooth-laitteeseen. Akunkestoa luvataan kuusi tuntia. Täyteen lataamiseen menee aikaa 1,5 tuntia, kahden tunnin kuunteluun riittävä lataus vie kymmenen minuuttia. Hinta on 99 euroa.

Aiemmin esitellyistä tuotteista se esittelee viime keväänä julkaistua AMBEO Smart Headsetiä. Kyseessä ovat pienet kuulokkeet, joiden mikrofonien kautta voi äänittää binauraalista ääntä iPhonella – jotakuinkin sellaisena kuin omat korvat ne kuulevat. Niiden hinta on 299 euroa.

fi-fi.sennheiser.com