Sony on julkistanut kaksi uutta televisiomallistoa, joista toinen perustuu oled-tekniikkaan ja toinen lcd:hen. Molemmille mallistoille yhteistä on tuki hlg:lle, hdr10:lle ja Dolby Visionille. Jälkimmäinen tulee tosin saataville jälkikäteen ohjelmistopäivityksellä. Uudet mallit tukevat myös Googlen ja Amazonin puheohjausta.

Oled-mallien toisen sukupolven malliston AF8:n televisiot pystyvät 4k hdr-kuvanlaatuun ja tulevat kevään aikana saataville 55 ja 65 tuuman koossa. Niissä on sama X1 Extreme -kuvasuoritin sekä näytön ja kaiuttimen yhdistävä Acoustic Surface -teknologia kuin viime vuonna julkistetussa A1-sarjassa. Uutuudessa on kuitenkin pienikokoisempi jalustaratkaisu.

Lcd-puolelle tulee uusi XF90-mallisto. Siinäkin on käytössä X1 Extreme -suoritin. X-Motion Clarity -tekniikan luvataan parantavan liikkuvan kuvan toistoa. XF90-televisiot tulevat saataville 49, 55, 65 ja 75 tuuman kokoisina.

Hintoja ei ole vielä kerrottu, mutta markkinoille niitä lupaillaan kevään aikana. Tänä vuonna tullaan esittelemään myös XF85- ja XF80 4K HDR -mallit.

www.sony.fi