Sonus Faber on esitellyt Yhdysvalloissa Denverissä järjestetyssä Rocky Mountain Audio Fest -tapahtumassa uudistetun Olympica Nova -kaiutinvalikoiman.

Valmistaja on muutenkin päivittänyt mallistoaan viimeisimmän vuoden aikana. Uudistuksia on tehty elementteihin, jakosuotimeen, kotelon rakenteeseen, sisätilavuuteen ja ulkoasuun. Aiemmin on esitelty jo Sonetto, Palladio, Gravis, Electa Amator III ja Minima Amator II. Olympica Nova koostuu seitsemästä kaiuttimesta. Kolme sarjan kaiuttimista on kokonaan uusia: seinälle asennettava, kolmas ja tehokkaampi lattiakaiutin sekä isompi keskikaiutin.

Kotelo on valmistettu kahdeksasta puukerroksesta parhaan mahdollisen jäykkyyden saavuttamiseksi. Epäsymmetrisen muodon luvataan helpottavan kaiuttimien asettelua parhaan mahdollisen bassovasteen saavuttamiseksi. Samansuuntaisia seiniä ei ole. Rimoitus on huolella aseteltu kotelon jäykistämiseksi ja värähtelyjen minimoimiseksi. Alkuperäisen Olympican nahkapinnoite on vaihdettu puiseen.

Homage Tradition -malleista tuttu Stealth Ultraflex -refleksiportti on valmistettu alumiinista. Se säätelee ilmavirran nopeutta ja vähentää säröä aiheuttavaa turbulenssia. Pohjalevyt ja jalustat on suunniteltu uudelleen ja valmistettu valetusta alumiinista. Kaiuttimet lepäävät teräspiikkien päällä. Elementtien ympärillä on käytetty käsin valikoitua nahkaa.

28 millimetrin silkkidomediskanteissa on käytetty Damped Apex Dome -teknologiaa. Keskiäänielementit on jatkokehitelty Homage Tradition -sarjan kaiuttimista. Niissä on selluloosa- ja luonnonkuitukartio sekä valettu alumiinirunko. Bassoelementeissä on yhdistetty selluloosaa ja syntaktista vaahtoa kevyen mutta jäykän rakenteen aikaansaamiseksi.

Sonus Faber on käyttänyt jakosuotimessa Paracross-topologiaa vähentääkseen kaiuttimie herkkyyttä radiotaajuushäiriöille, parantaakseen transienttivastetta ja madaltaakseen kohinatasoa. Vaiheplugin luvataan vähentävän intermodulaatiosäröä ja parantavan mikrodynamiikkaa.

Sarjaan kuuluvat
Olympica Nova Wall: hinta ei vielä tiedossa
Olympica Nova I: 6 500 – 7 600 €
Olympica Nova II: 9 700 €
Olympica Nova III: 12 900 €
Olympica Nova V: 16 000 €
Center I ja II: hinnat eivät vielä tiedossa

Wall ja Center -mallit tulevat myyntiin lokakuussa, muut heti syyskuussa. Värivaihtoehdot ovat pähkinä ja wenge.

www.sonusfaber.com

www.hifihuone.fi