Sony on esitellyt Dolby Atmos -tilaäänitoistoon kykenevän HT-A5000-soundbarin. Soundbar tukee 5.1.2-kanavaista toistoa. Immersiivisistä ääniformaateista tarjolla on Dolby Atmos ja DTS:X. Soundbariin on sijoitettu kaksi subbaria, kaksi ylöspäin suunnattua kaiutinta ja etukaiuttimet. Fyysiset kaiutinelementit on suunnattu eteen ja ylöspäin.

Kuten useimmissa muissakin soundbar-ratkaisuissa, loput tilaäänivaikutelmasta toteutetaan virtuaalisesti. Valmistaja lupaa lopputuloksen mukailevan oikeita kattokaiuttimia, ja S-Force PRO Front Surround -teknologian luvataan puolestaan luovan horisontaalisen tilavaikutelman ilman fyysisiä surround-kaiuttimia.

Sisuksissa on muutakin digitekniikkaa. DSEE Extreme hyödyntää keinoälyä skaalatakseen pakattuja ääniformaatteja ylöspäin reaaliajassa. Soundbar tukee myös Sonyn mainiota 360 Reality Audio -ääniformaattia. Kuvapuolelta soundbarista löytyy tuki 8K-kuvalle, 4K-kuvalle 120 hertsin laadulla ja Dolby Visionille. Suoratoisto hoituu Spotify Connectin ja Bluetoothin, Chromecastin tai Apple AirPlay 2:n kautta.

Halutessaan soundbarin kaveriksi voi hankkia lisäbassokaiuttimet matalimpia taajuuksia ryydittämään. Vaihtoehtoja on kaksi: SA-SW5-bassokaiutin 300 watin teholla 180 mm:n aktiivielementillä ja passiivisäteilijällä sekä SA-SW3-bassokaiutin 200 W teholla ja 160 mm elementillä refleksikotelossa. Lisäksi surround-toiston avuksi voi hankkia SA-RS3S-takakaiuttimet.

Käyttöönottovaiheessa soundbar hyödyntää Sonyn Sound Field Optimization -huoneoptimointia mitatakseen huoneen strategiset mitat ja määritelläkseen subbarin ja takakaiuttimien sijainnit. Jos käytössä on tuoreemmasta päästä oleva Bravia-televisio, sitä pystyy käyttämään järjestelmän keskikaiuttimena.

Sony HT-A5000 saapuu myyntiin vuoden 2022 alussa. Hintaa Suomessa ei ole vielä julkistettu.

www.sony.fi