Sony on esitellyt kaulalle asetettavan SRS-NB10-kaiuttimen. Sitä voi käyttää kuulokkeiden tapaan esimerkiksi musiikin kuunteluun tai videoneuvotteluihin.

Siinä on ylöspäin suunnatut laajakaistakaiuttimet ja lisäksi takaosassa sijaitsevat passiivisäteilijät muhevoittamassa bassontoistoa. Sony lupaa, että laitteen tuottama ääni on kuultavissa matalillakin äänenvoimakkuuksilla ja ympäristön meluisuudesta riippumatta.

Laitteeseen voi yhdistää kaksi Bluetooth-laitetta samaan aikaan, ja niiden välillä pystyy valitsemaan kaiuttimessa olevasta painikkeesta. Näin voi pallotella esimerkiksi puhelimelta kuunnellun musiikin ja tietokoneen etäpalaverin välillä. Kaiuttimessa on kaksisuuntaiset mikrofonit. Mikrofonien äänen selkeydestä huolehtimassa on Precise Voice Pickup -teknologia.

Akunkestoa luvataan 20 tunniksi, joten laitetta ei tarvitse välttämättä ladata päivittäin. Lataaminen tapahtuu USB-C-portin välityksellä. 10 minuutin pikalatauksella luvataan lisävirtaa tunniksi. Kaiutin on myös IPX4-sertifioidusti roiskevedenpitävä. Laite on viimeistelty kankaalla.

Sony SRS-NB10 tulee saataville syyskuussa 150 euron suositushintaan. Värivaihtoehdot ovat valkoinen ja hiilenharmaa.

Samantapaisen laitteen julkisti muutama vuosi sitten myös Bose.

www.sony.fi