Sony on esitellyt yllättäen uuden puhelimen mallistonsa huipulle. Helmi-maaliskuun taitteessa esitelty Xperia XZ2-sarja saapui juuri kauppoihin, mutta nyt mallisto täydentyy vielä XZ2 Premium -mallilla.

Ensimmäisenä Sonyn puhelimena takana on nyt kaksoiskamera. Sen värillinen kenno on tarkkuudeltaan 19 megapikseliä ja monokromikenno 12 megapikseliä. Aukkoluvut ovat f/1,8 ja f/1,6. Takaseinä on kaareva ja pinnaltaan lasia. Valoherkkyyden luvataan olevan harvinaisen korkea, sillä valokuvissa ISO-arvo yltää lukemaan 51 200 ja videokuvissa lukemaan 12 800. Niinpä kuvaaminen onnistuu hämärämmässäkin, tosin kuvan rakeisuuden kustannuksella. Videokuvaus onnistuu muiden XZ2-tapaan 4k-laadulla ja hdr:nä. Lisäksi puhelimessa on mahdollisuus lyhytkestoisiin 960 fps nopeudella kuvattaviin hidastuksiin.

Näyttö on nyt 4k-tarkkuuksinen ja valmistajan mukaan 30 prosenttia aikaisempaa kirkkaampi. Siinä missä muissa XZ2-puhelimissa näytön kuvasuhde on 18:9, se on Premium-versiossa 16:9. Kokoa sillä on 5,8 tuumaa ja resoluutiota 3 840 x 2 160 pikseliä, mikä tekee tiheydeksi mojovat 760 pikseliä tuumalla.

Järjestelmäpiirinä on muiden XZ2-puhelimien tapaan Qualcomm Snapdragon 845, jollainen löytyy useista tämän vuoden Android-lippulaivoista. Ram-muistin koko on kuusi gigatavua ja sisäisen tallennustilan 64 gigaa. Puhelin tukee langatonta latausta ja pikalatausta. Akussa on kapasiteettia 3 540 milliampeeritunnin verran.

Xperia XZ2 Premiumin luvataan saapuvan kauppoihin kesällä. Värivaihtoehdot ovat kromimusta ja kromihopea.

www.sony.fi