Sony on esitellyt Alpha-kameramallistoonsa kaksi uutta mallia – Alpha 6600 ja Alpha 6100. Molemmat mallit ovat kompaktin kokoisia ja kevyitä peilittömiä, jotka on varustettu 24,2 megapikselin APS-C-kokoisella CMOS-kennolla.

Yhteistä molemmille kameroille on myös BIONZ X -kuvaprosessori. Automaattitarkennuksen luvataan toimivan 0,02 sekunnissa. Se koostuu 425 vaiheen tunnistavasta pisteestä ja samasta määrästä kontrastintunnistuspisteitä. Kamerat hyödyntävät myös tekoälyä kuva-aiheiden tunnistamisessa ja tarkennuksessa. Mukana on myös uusin versio Sonyn silmää seuraavasta Eye AF -tarkennuksesta, joka niin ikään hyödyntää tekoälyä.

Parannusta luvataan tulleen värintoistoon, etenkin ihon sävyissä. Molemmat kykenee myös 4K-videokuvan tallentamiseen, ja tiedostot pystyy siirtämään puhelimeen Image Edge -sovelluksen ansiosta. Mikrofoni löytyy integroituna. Timelapse-videoita varten kamerassa on intervallikuvaustila. Kennon herkkyys yltää 100–32000 ISO -välille ja se on laajennettavissa 50–102 400 ISO -välille. LCD-kosketusnäyttö on 180 astetta taittuva.

Vaativaan valokuvaus- ja videokuvauskäyttöön tarkoitetussa Alpha 6600:ssa on rungossa sijaitseva kuvanvakain ja parannettu akku. Kameran luvataan yltävän matalaan kohinaan ja pystyvän korkeaan kuvanlaatuun myös hämärässä. Viisiakselisen kuvanvakaajan luvataan avittavan viiden aukon verran. Akun taas ilmoitetaan kestävän 720 kuvan verran etsimen kautta kuvattaessa ja 810 kuvan verran näytön ollessa päällä. Kohinanpoisto ja terävyyden säätö on optimoitu kuvan eri osiin sopivaksi, jolloin varjokohtien yksityiskohdat säilyvät. Kamera tukee HLG:tä ja, ja sen luvataan tarjoavan realistista kuvaa ilman ali- ja ylivalotusta ja ilman värinmäärittelyä. Jälkikäsittelyä varten kamera tarjoaa S-Log3- ja S-Log2 Gamma -profiilit.

Alpha 6100 on suunnattu järjestelmäkameroihin siirtyville, jotka haluavat ottaa korkealaatuista kuvaa ja videota erilaisissa olosuhteissa. Siinä ei kuitenkaan ole optista kuvanvakainta, etsin on epätarkempi, videokuvauksessa ei ole käytettävissä silmänseurantaa, kuulokeliitäntää ei ole, akku on vaatimattomampi ja videokäyttöön ei ole tarjolla kuvaprofiileja.

Kameroiden kaveriksi Sony julkisti myös kaksi uutta linssiä: E 16-55mm F2.8 G ja E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS.

Molemmat kamerat saapuvat myyntiin Euroopassa lokakuussa 2019.

www.sony.fi