Sony on julkistanut CES 2018 -tapahtumassa kaksi uutta soundbaria. Kummatkin niistä on suunniteltu erityisesti valmistajan tämänvuotisten televisiomallien kaveriksi.

HT-ZF9 on Sonyn mukaan maailman ensimmäinen 3.1-kanavainen soundbar, joka tukee Dolby Atmosta ja virtuaalista tilaääntä. Kattoon ampuvia Atmos-kaiutinelementtejä siinä ei ole, mutta se tukee Dolby Atmos- ja DTS:X -ääniraitoja. Vertikaalista tilavaikutelmaa haetaan Vertical Surround Enginellä. Laite pystyy myös miksaamaan kaksikanavaista ääntä 7.1.2-kanavaiseksi.

Liitäntöinä on kaksi hdmi-sisääntuloa, yksi hdmi-ulostulo, ethernet, usb sekä analoginen ja optinen sisääntulo. Laite tukee korkearesoluutioista äänentoistoa usb-liitännän kautta. Läpivienti on 4k:lle, hdr:lle ja Dolby Visionille. Laitteesta löytyy langaton verkkoyhteys ja muita langattomia ominaisuuksia ovat Chromecast, bluetooth ja Spotify Connect. Mukana tulee myös erillinen subwoofer.

Vaatimattomampi HT-XF9000 -soundbar taas on 2.1-kanavainen. Sekin sisältää Dolby Atmos -tuen ja Vertical Surround Enginen. Langaton toisto onnistuu Bluetoothilla. Liitäntöinä on kaksi hdmi:tä, analoginen ja optinen sisääntulo sekä usb-liitäntä.

Hintoja ei ole vielä ilmoitettu, mutta laitteita luvataan markkinoille tämän kevään aikana.

www.sony.fi