Focalin Chora-sarja on täynnä toinen toistaan pystyvämpiä kaiuttimia eri kokoluokissa, ja nyt mallisto täydentyi myös Sub 600P -subwooferilla. Siinäpä mainio pohjaratkaisu jo valmiiksi hyväksi havaitulle kaiutinmallistolle!

“Highendiä kaikille” kuuluu ranskalaisen Focalin kärkiajatus tuoreessa, reilu vuosi sitten lanseeratussa Chora-sarjassa, jonka kaiuttimet eivät ole hinnalla pilattu. Kolmesta lattiakaiuttimesta, yhdestä jalustakaiuttimesta, keskikaiuttimesta sekä surround-kaiuttimesta koostuva mallisto on juuri täydentynyt Sub 600P -subwooferilla, jonka valmistaja kertoo istuvan täydellisesti erilaisiin kokoonpanoihin.

Niin hifi- kuin kotiteatterikäyttöönkin soveltuva, 899 euroa maksava Focal Sub 600P on melko maltillisen kokoinen (40 x 40 x 42,5 senttimetriä), 21-kiloinen, rakenteeltaan suljettu aktiivisubwoofer 12-tuumaisella elementillä, jossa on Polyflex-kartio. D-luokassa toimivan vahvistimen tehoksi Focal ilmoittaa 600 wattia. Taajuusvasteeksi taas kerrotaan 28–270 hertsiä (±3 dB).

Liittiminä Sub 600P:ssä on stereomuotoinen rca (pre out- tai lfe-signaalille), jakotaajuus on säädettävissä välillä 40–200 hertsiä, ja vaiheenkääntö (0/180°)​ onnistuu kytkimellä. Subwooferin tasolle on oma kiertosäätimensä, ja vahvistimen automaattinen standby-tila on kytkettävissä päälle ja pois.

Focal Chora -sarjan kaiuttimista voi esimerkiksi kasata silmää ja korvaa miellyttävän monikanavasetin Dolby Atmos -toistomahdollisuudella. Setin pääkaiuttimina toimivat Chora 826-D:t (ovh. 1 790 euroa / pari), joissa on kotelon yläosaan integroidut Dolby Atmos -kattoheijastuskaiuttimet. Keskikaiuttimena taas on Chora Center (ovh. 499 euroa / kpl) -kaksitie, ja takana surround-äänet toistavat virtaviivaiset Chora Surroundit (799 euroa / pari).

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Focal Sub 600P saattaa olla erinomainen lisä testeissä hyvin menestyneeseen Chora-mallistoon.

Focal Sub 600P ja muut Chora-sarjan kaiuttimet ovat saatavilla Kruunuradiosta.

Focalista valmistajana voit lukea tästä artikkelista!