Cambridge Audion viiden vuoden takainen CXA80-vahvistin tarjosi hintaluokassaan monia huippuominaisuuksia. Arvostelumenestys ja vakuuttava toiminta nostivatkin mallin nykyaikaisten integroitujen vahvistimien kuninkuusluokkaan – ja nyt uuden ajan klassikko on päivittynyt.


Integroidulta stereovahvistimelta ei periaatteessa mahdottomia vaadita. Sen tulisi toimia tehokkaasti ja tasaisesti kaikkien kaiuttimien kanssa, kuulostaa mahdollisimman puhtaalta ja tarjota keskeisimmät liitäntävaihtoehdot, mieluusti niin eilispäivän kuin huomisenkin medialähteille. Ideaali olisi, että sama vahvistin toimisi yhtä luotettavasti vuosienkin päästä.

Cambridge Audion vuonna 2015 julkistettu CXA-vahvistinsarja pyrki tarjoamaan kaiken tämän yksinkertaisessa mutta toimivassa paketissa. Malliston kaksi vahvistinta, 80-wattinen CXA80 ja 60-wattinen CXA60, keräsivät molemmat suitsutusta alan lehdistössä tyylikkyytensä ja varmatoimisuutensa ansiosta.

Nyt mallisto on kuitenkin päivittynyt toiseen sukupolveen CXA61- ja CXA81-vahvistimien muodossa. Kuinka jo valmiiksi hyvästä sitten tehdään parempi?

Valmistajan itsensä mukaan mitään ei varsinaisesti ole muutettu, vaan kaikesta on yksinkertaisesti tehty parempaa. Esimerkiksi CXA81-malli tarjoaa edelleen tehoa 80 wattia kanavaa kohden kahdeksan ohmin kuormalla (ja 120 wattia neljään ohmiin), mutta esimerkiksi uudeksi da-muunninsiruksi on valittu ESS:n Sabre ES9016K2M. Mukana on nyt myös aptx-tasoinen bluetooth-vastaanotin ja “Roon tested” -sertifiointi. Liitäntäpuolella mukana on muun muassa balansoitu stereo-xlr-otto, usb-audioliitäntä, perinteiset rca-liitännät sekä optinen ja koaksiaalinen digiotto. Lähtöpäässä tarjolla on naparuuvit kaiuttimille tuplana, subwoofer-lähtö sekä pre out. Paketin viimeistelee hillityn tyylikäs ulkoasu.

Cambridge Audio CXA81 on myynnissä hintaan 1 199 euroa.

Katso video Cambridge Audion uusista CXA-vahvistimista tästä:


Cambridge Audio -tuotteet Suomessa myy: Audiokauppa
Lisätiedot: Cambridge Audio