Tascam on julkaissut uuden CD-A580 v2 -soittimen. Kyseessä on uudelleen julkaistu versio vuonna 2017 esitellystä CD-A580:sta, jossa yhdistyy kasettisoitin, cd-soitin ja usb-soitin. Siinä on räkkikorvat, joten se soveltuu osaksi esimerkiksi DJ:n settiä, mutta sille on käyttöä myös kotioloissa esimerkiksi kasetti- ja cd-kokoelman siirrossa muistitikulle.

Ääntä saa siirrettyä mp3-muotoon kasetin ohella myös cd:ltä ja linjatasoisista sisääntuloista. Cd:ltä siirrettäessä raidat tallentuvat automaattisesti erillisiksi mp3-tiedostoiksi, kun taas muista lähteistä raidoiksi jakaminen tapahtuu käsipelillä.

Kuten alkuperäinen CD-A580 myös uudelleen julkaistu malli käyttää usb-tallennuksessa ainoastaan mp3-tiedostomuotoa ja 128 kbps laatua 44,1 kilohertsin näytteenottotaajuudella. Mixtape-kokoelman tai kasettitreidauksen antimia ei saa suoraan laitteessa digitoitua parhaalla mahdollisella tavalla, sillä mukana ei ole esimerkiksi wav-tiedostomuotoa tai 320 kbps laatua. Laadukkaampi siirtokin toki onnistuu liittämällä laitteen linjalähdöillä tietokoneen äänikorttiin.

Yhtä kaikki kyseessä on yksi viimeisistä markkinoilla olevista uusista kasettisoittimista, ja ominaisuuksiltaan varsin pätevä sellainen. Se tukee I-, II- ja IV-tyypin kasettien toistoa sekä l ja II -tyypin kasettien nauhoitusta. Mukana on äänenkorkeuden säätö (+/- 10 %). Kasettisoitin on suunniteltu pitkäikäiseen ammattikäyttöön.

Cd-soitin puolestaan tukee tavallisten cd-levyjen ohella cd-r- ja cd-rw-levyjä sekä mp3-tiedostoja sisältäviä datalevyjä. Usb-portti taas tukee usb 2.0 -määrityksiä ja enimmillään 12 Mbps nopeutta. Mukana tulee infrapunakaukosäädin.

www.tascam.eu

www.intersonic.fi