Technics on kertonut CES 2018 -messuilla lisää tietoja SP-10R-huippusoittimestaan, jonka prototyypin se esitteli viime syksynä Berliinissä IFA-messuilla. Se on suoraa jatkoa vuonna 1970 esitellylle SP-10-soittimelle, jonka tätä ennen viimeisin sukupolvi tuli myyntiin vuonna 1981.

Soitin on Technicsille tavalliseen tapaan suoravetoinen. Vääntöä siitä löytyy siinä määrin, että lähes kahdeksan kiloa painava levylautanen pyörii 0,015% vakaudella, kun 0,25% lasketaan jo hyväksi luvuksi. Kierrosnopeudet ovat 33,3, 45 ja 78 rpm.

Ohjainyksikkö virtalähteineen on erillinen ja se sisältää kohinanvaimennuspiirin. Sisäinen johdotus on happivapaata kuparia. Levylautasessa on 10 millimetrin paksuinen messinkiosuus, alumiinia, kumia ja ulkoreunoilla vielä volframipainot. Yhdistelmällä on pyritty samaan värähtelyt minimiin.

Nyt on tiedossa esimerkiksi se, että uusi versio tulee olemaan yhteensopiva aikaisempien sukupolvien kanssa. Esimerkiksi mk2:n ohjainyksikön voi vaihtaa uuteen malliin. Tässä auttaa se, että koot ja ruuvien paikat on pidetty samoina.

Lisäksi Technics esitteli SP-1000R-soitinta, jossa on suurempi runko ja johon voi kiinnittää jopa kolme äänivartta kerrallaan. Ohjainyksikkö on siinäkin erillään. Soittimessa on S-mallinen ja gimbaaliripustuksella varustettu äänivarsi, joka on valmistettu magnesiumista. Varren kiinnityksessä on pyritty mahdollisimman vähäisiin värinöihin.

Hinnat ovat myös tarkentuneet. SP-10R tulee maksamaan noin 10 000 dollaria ja SP-1000R noin 20 000 dollaria. Valmiita tuotteita voi alkaa odotella alkukesästä.

www.technics.com