Hifimanin magnetoplanaariset Arya-kuulokkeet tarjoavat erinomaisia kuunteluelämyksiä mukavassa ja viimeistelyltään vakuuttavassa paketissa.

Teksti ja kuvat: Valmistaja & Joni Nikkola

Hifiman Arya -kuulokkeet myöhästyivät täpärästi AVPlus-numeron 10/2019 highend-kuulokevertailusta. Ne vaikuttivat yhtä kaikki tutustumisen arvoisilta ja planaaritekniikan vuoksikin mielenkiintoisilta, joten otimme ne testiin erikseen. Laatua on toki syytäkin odottaa 1 799 euron hinnalla.

Tasoelementin paluu

Kiinalainen Hifiman on vielä tuoreehko nimi kuulokemarkkinoilla, sillä yritys perustettiin vuonna 2007. Lyhyestä historiastaan huolimatta valmistaja on onnistunut saavuttamaan maineen laatukuulokkeiden valmistajana.

Yrityksen taustalla on perustamishetkellä New Yorkissa vaikuttanut Fang Bian, joka on myös kuulokkeiden suunnittelija. Hän oli pari vuotta aikaisemmin perustanut edelleen toimivan Head-Direct-verkkokaupan.

Aluksi yritys valmisti nappikuulokkeita ja korkearesoluutioisia mediatoistimia. Magnetostaattiset planaarikuulokkeet ovat kuitenkin olleet lähes alusta alkaen Hifimanin juttu. Jo ensimmäisenä toimintavuonnaan yhtiö esitteli magnetoplanaariset HE-5-kuulokkeet. Nykyisin valikoimiin kuuluu myös vahvistimia, ja Hifiman on ainakin prototyyppiasteella kehittänyt myös kaiuttimia.

Herkuttelijan kuulokkeet

Kaiken kaikkiaan Hifiman Arya -kuulokkeissa on yksityiskohtainen ja mukavan konkreettinen soundi. Kyseessä ovat äänenlaadultaan yhdet parhaista kuulokkeista hintaluokassaan. Luultavimmin kuulokkeet olisivat pärjänneet highend-kuulokevertailussammekin mainiosti.

Ei ole yllätys, että kuulokkeet ovat hyvin samantapaiset kuin vertailussa olleet Audezen LCD-X:t. Audezet olivat aavistuksen sallivammat eri säätöjen suhteen. Toisaalta Hifimanit ovat kevyemmät, mikä ei ole vähäpätöinen seikka sekään.

Harmi kyllä vakiovarusteet ovat niukat, sillä johto on lyhyt eikä adaptereita tai kuljetuslaatikkoa kuulu pakettiin.

HYVÄÄ & HUONOA

Erinomainen äänenlaatu
Mukavuus
Asiallinen viimeistely ja materiaalit
Lyhyt johto
Mukana ei johtoadaptereita
Ei kuljetuslaatikkoa​

Hifiman Arya

Hinta: 1 799 €
Edustaja/maahantuoja: Agentur Tur-Pex

Lisätietoja: www.hifiman.com
www.tur-pex.com

Rakenne: Puoliavoin
Toimintaperiaate: Magnetoplanaarinen
Kuuloke-elementti: 80 mm
Impedanssi: 35 Ohm
Herkkyys: 90 dB/mW
Paino (ilman johtoa): 404 g
Irrotettava kuulokejohto: Kyllä
Kuulokejohdon pituus:1,5 m
Liitin: 6,35 mm
6,35/3,5 mm -adapteri: Ei
Johto balansoituun kytkentään: Ei
Säilytyskotelo: Ei
Muuta: Saatavilla 2/3/5 m johto, vaihdettavat korvatyynyt (varaosahinta): 89 €/pari
Kuulokejohdon varaosahinta: HE1000 Balanced Cable 409 €, Crystalline Cable balanced 229 €

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 1/2020 (nro.194)