Magnat RV 4 kehitystyön päämääräksi oli asetettu parantaa jokaista ominaisuutta verrattuna edeltävään RV 3 malliin. RV 4 yhdistää korkeimman luokan analogisen stereoäänen viimeisimpiin ominaisuuksiin kuten digitaalisen signaalin käsittelyosion ja Bluetoothin aptX-tuella.

Yksi Magnat RV 4 mahtavista ominaisuuksista on sen poikkeuksellinen tarkkuus pienimpienkin äänen yksityiskohtien suhteen, joka tulee erityisesti esiin erityisessä putkitoimisesssa esivahvistinosiossa, jossa käytetään kahta erityisen korkelaatuista venäläisvalmisteisia E88CC-putkea niiden erityisen hyvän äänenlaadun, luotettavuuden ja pienien toleranssien vuoksi. Kaikille putkille suoritetaan 60 tunnin sisäänajo, jonka jälkeen toisiaan sähköisesti mahdollisimman tarkasti parit valitaan ja asennetaan korkealaatuisiin, kullattuihin liittimiin. Tällä tavalla Magnat voi taata jokaisen vahvistinyksilön tarjoavan juuri sellaisen High-End äänikokemuksen, jota asiakkaat heiltä odottavat.

Korkealaatuisimmat mahdolliset komponentit

Yksityiskohtien huomioiminen, joka ulottuu vahvistimen jokaiseen komponenttiin, vaikuttaa lopputulokseen. Esimerkkinä sisääntulosignaalin kytkennässä käytetään erittäin laadukkaita ja kestäviä magneettikytkimiä. Vinyyliharrastajia silmällä pitäen vahvistimessa on erilliset MM- ja MC-tulot levysoittimelle, jotka on toteutettu erityisen alhaisen kohinan operaatiovahvistimilla. Alhaisen häviön WIMA audiokäyttöön tarkoitetut kondensaattorit signaalitiellä varmistavat, että pieninkin yksityiskohta löytää tiensä kaiuttimelle asti.

Audiofiiliääni – myös digitaalisena ja langattomasti

Magnat RV 4 ominaisuuksista kannattaa kiinnittää huomiota digitaalisiin sisääntuloihin. Koaksiaalisia ja optisia sisääntuloja on molempia yksi ja niihin voi syöttää jopa 24 bit / 192kHz signaalin. Muunnos parhaimmaksi mahdolliseksi analogiseksi ääneksi hoituu erityisen korkealaatuisella Burr-Brownin valmistamalla DA-muuntimella. Integroitu Bluetooth 4.0 -yhteysliitäntä laadukkaan aptX -audiokoodekin kanssa mahdollistaa parhaimman mahdollisen yhteyden langatonta äänensiirtoa ajatellen. Myös digitaalisen Bluetooth-bittivirran muuntamisessa parhaimman mahdollisen analogisen äänen saavuttamiseksi käytetään Burr-Brownin korkealaatuista DA-muunninta. Päätevahvistinosio muodostuu kahdella erilliskomponenteilla toteutetulla Japanilaisen Sankenin valmistamalla tehovahvistimella. Molemmat vahvistinkanavat tarjoavat jopa 150 wattia jatkuvaa tehoa parhaalla mahdollisella äänenlaadulla. RV 4 suurin hetkellinen teho on valtavat 500 wattia. Kaiuttimet kytketään RV 4:ään suurien eristettyjen ruuviterminaalien avulla.

High-endiä pienintäkin yksityiskohtaa myöden

Magnat RV 4 audiofiili-konsepti ulottuu pienimpiinkin yksityiskohtiin. Tukeva ja tyylikkäästi muotoiltu kotelo on varustettu 8 mm paksulla alumiinisella etupaneelilla sekä alumiinista koneistetuilla katkaisijoilla: Tämä stereovahvistin on puhdasta High-Endiä. Jäähdytysrivat toimivat sen päätehtävän lisäksi myös upeana visuaalisena komponenttina. Muita yksityiskohtia ovat mm. suurikontrastinen OLED-näyttö, esivahvistinlähtö subwooferille tai erilliselle päätevahvistimelle. Myös erillinen esivahvistintulo RV 4:n hyödyntämiseksi kotiteatterissa ovat huomionarvoista.

Tekniset tiedot

Antoteho, jatkuva, 20 Hz – 20 kHz THD <1,0 % :

  • 2 x 150 W neljään ohmiin
  • 2 x 110 W kahdeksaan ohmiin

Antoteho, hetkellinen, 1 kHz :

  • 2 x 250 W neljään ohmiin

Mitat: ( L x K x S ): 434 x 157 x 360 ( 410 mm sis. liittimet ja katkaisijat )
Kaukosäädin: 40 x 100 x 16 mm
Hinta: 2990 euroa

Maahantuoja: Audelec
Valmistajan sivut: www.mag­nat.de