Vuonna 1987 perustettu Kanadalainen Totem Acoustics on tunnettu laadukkaista ja ennen kaikkea perinteisistä hifikaiuttimistaan. Aikaansa seuraavana valmistajana Totem esitteli ensimmäisen aktiivikaiuttimensa, TOTEM KIN PLAY:n vuoden 2018 lopulla, ja tottakai varustettuna nykyajan vaatimusten mukaan myös digitaalisella optisella sisääntulolla ja bluetooth-yhteydellä.


Nyt siitä on kehitetty huomattavasti kompaktimpi versio malliltaan KIN PLAY MINI.
Totem KIN PLAY MINI on selvästi isoveljeään pienempi: Korkeus 270 mm, leveys 162 mm ja syvyys 190 mm. KIN PLAY:n korkeus on 355 mm. Totem KIN PLAY MINI:ssä on sama yhden tuuman metallikalotti-diskantti kuin isoveljessään, mutta basso/keskiääni on halkaisijaltaan pykälää pienempi 4-tuumainen.

Toisessa kaiuttimessa sijaitseva vahvistinmoduuli sisältää kaksi analogituloa (RCA ja 3,5 mm jakki) ja yhden optisen digitulon. RCA-tulossa on Line/Phono -valinta levysoittimen liittämiseksi. Optinen digitulo ja kaiuttimen da-muunnin hyväksyy useita ääniformaatteja, myös FLAC (192kHz/24bit). Lisäksi löytyy vielä subwoofer-ulostulo aktiivi-subwooferin kytkemiseksi.
Kaiuttimilla voidaan toistaa musiikkia myös langattomasti älypuhelimesta bluetooth-yhteyden avulla. Totem käyttää tähän laadukasta Qualcomm® aptX HD -piiriä ja -kodekkia.
KIN PLAY MINI:n vahvistimen tehoksi ilmoitetaan 70 wattia/kaiutin, mitä voidaan pitää kaiuttimen koko huomioiden jopa ylimitoituksena, mutta hyvä näin. Valmistaja ilmoittaa erikseen, ettei vahvistimessa ole käytetty mitään DSP-piiriä ja -korjausta. Totemin periaatteisiin näet kuuluu tietty puristisuus.


Kaiuttimen varusteisiin kuuluu laadukkaan oloinen metallinen kaukosäädin, jossa on sisääntulojen valinnan ja äänenvoimakkuuden säädön lisäksi myös erilliset basso- ja diskanttisäädöt. Tämä on erittäin hyvä, ja valitettavan harvinainen ominaisuus tämän tyyppisissä aktiivikaiuttimissa. Kaiuttimen edessä on led-indikaattori sisääntulojen ilmaisuun sekä monitoimissäädin. Varusteluun kuuluu myös 4 m korkealuokkainen baananiliittimin varustettu kaiutinjohto (liitetään kaiuttimen vahvistinmoduulista toiseen kaiuttimeen), 3,5/3,5 mm kaapeli, optinen kaapeli ja pohjan kumitassut.
Totem Acoustics on laatumerkki, joten kaiuttimien hintakaan ei ole markettitasoa eli tässä tapauksessa 999 euroa parilta.

Maahantuoja ja lisätietoa: Hifihuone


TEKNISET TIEDOT:
Rakenne: 2-tie bassofefleksi
Diskantti: 25 mm metallikalotti
Basso/keskiääni: 100 mm
Vahvistinteho: 2 x 70 WRMS
Toistoalue: 59 Hz – 22 kHz
Analogi-sisääntulot: 1 x stereo-RCA ja 1 X 3,5 mm (jakki)
Digitaali-sisääntulot: 1 x optinen (Toslink)
Bluetooth: Bluetooth 4.1 (Qualcomm® aptX HD)
Ulostulot: 1 x Subwoofer RCA
Muuta: RCA-tulolle valittava RIAA-korjain levysoittimelle
DA-muunnin: maksimiresoluutio 192 kHz/24 Bit
Tiedostoformaatit: MP2/MP3, WMA, FLAC(8/16/24bit), AAC/MP4/M4A, WAV
Mitat (kxlxs) : 270x161x190 mm
Paino 4,85/3,84 kg (*
Varusteet: Kaukosäädin, kaiutinjohto (4 m), banaaniliittimet, 3,5/3,5 mm kaapeli, optinen kaapeli, kumitassut, suojakankaat, käyttöohje

*) Vain toisessa kaiuttimessa on vahvistinmoduuli