Aina välillä tulee eteen tuotteita, joiden uutuudenviehätys kestää pitkään, jopa vuosia. Näin on käynyt allekirjoittaneelle kanadalaisvalmistaja PSB:n M4U 1 -kuulokkeiden kohdalla. Ja vaikkei tätä aivan tuoteuutiseksi enää tässä vaiheessa voi luokitella, koska kuulokkeet ovat sen verran kauan olleet markkinoilla, niin jo suunnittelufilosofian mielenkiintoisuuden vuoksi on nosto näille mielestäni aivan paikallaan.

PSB on kansainvälisesti arvostettu kaiutinvalmistaja, jolla on 40 vuoden kokemus huippukaiuttimien valmistamisesta. PSB:n ensimmäiset kuulokkeet, aktiiviset M4U 2 (Music For You ) -vastamelukuulokkeet, syntyität PSB:n Paul Bartonin ja Kanadan kansallisen akustiikkalaboratorion monivuotisen yhteistyön tuloksena.

Pitkän tutkimustyön avulla selvitettiin tarkasti, miten ihmiset kokevat kuulokkeilla kuunneltavan musiikin. M4U 1 -kuulokkeet avaavatkin nyt täysin uudenlaisen kuulokekuuntelun maailman.

Työn tuloksena on syntynyt Room FeelTM, joka saa musiikin kuulostamaan luonnollisemmalta ottamalla huomioon huoneen vaikutuksen toistoon. Miltei kaikki musiikki monitoroidaan äänityksen aikana ja miksataan nimenomaan kaiuttimilla. Koska M4U 1 -kuulokkeet ottavat huomioon kuuntelutilan vaikutuksen kaiuttimien toistoon, ääni on täyteläisempi ja luonnollisempi kuin tavanomaisissa kuulokkeissa.

Koska kuulokkeet ovat erittäin henkilökohtaiset, käyttömukavuus ja tyylikkyys ovat aivan yhtä tärkeitä ominaisuuksia kuin hyvä äänenlaatu. M4U 1 -kuulokkeet peittävät koko korvat ja niissä on ergonomiset automaattisesti pään mukaan muotoutuvat pehmusteet. Hyvän istuvuuden ja keveyden ansiosta kuulokkeet suorastaan unohtuvat päähän, joten voit keskittyä nauttimaan täyteläisestä ja tarkasta toistosta.

Kuulokkeiden huomiota herättävä ja tyylikäs ulkonäkö on palkitun newyorkilaisen DF-ID -suunnittelutoimiston David Farragen käsialaa. Tarkkaan harkitut linjat, kestävät materiaalit ja hienostuneet värit tekevät kuulokkeista design-tuotteen, jota on lisäksi helppo kuljettaa mukana, koska kuulokkeet voidaan taittaa kasaan.

Pakkaus sisältää suojakotelon, kaksi johtoa sekä sovittimet koti- ja lentokonekäyttöön. Kuulokkeista on kaksi värivaihtoehtoa, harmaa ja punainen.

Taajuusvaste: 20 – 20,000 Hz ( ±1,5 dB )
Herkkyys: 102 dB ( 1 kHz / 1 mW )
Tehonkesto: Max 30 mW
Impedanssi: 32 ohmia
Paino: 320 g

Värivaihtoehdot: Punainen ja harmaa
Suositushinta: 299 euroa (tällä hetkellä monessa paikassa alennuksessa)
Lisätietoa: ah-hifisystems.fi/fi/product/psb-m4u-1-kuulokkeet/M4U1