Espoolainen uusi kaiutinyhtiö Westend Musical Instruments Oy on esitellyt ensimmäisen tuotteensa, Unbelievable-kaiuttimen, kertoo Iltalehti. Kaiuttimen tuotekehitykseen on käytetty aikaa seitsemän vuotta. Silloin mainostuotealalla työskennellyt Heikki Holvikari sai kollegaltaan idean selvittää langattoman kaiuttimen valmistamista. Mukaan yritykseen on saatu kovia nimiä, kuten Rovio-peliyhtiön Peter Vesterbacka ja Niklas Hed sekä väkeä muun muassa HMD Globalista.

Massatuotemarkkinoille WestendXFI ei pyri, mistä vihjaa myös laitteen 665 euron hinta. Tavoitteena on sen sijaan ollut maailman paras langaton kaiutin. Äänenlaadun lisäksi huomio on ollut ekologisuudessa. Unbelievable-kaiuttimen luvataan olevan kestävä ja korjattavissa, ei kertakäyttötuote. Rakenne on alumiinia, jonka pystyy kierrättämään. Kaiutinelementit on kiinnitetty bambutikuilla. Liimaa ei ole käytetty. Pakkausmateriaalitkin ovat luonnonläheisiä, sillä laatikko on harmaaleppää ja suljettu juuttinarulla. Suojapussi on luomupuuvillaa.

Holvikari tulee musikaalisesta perheestä ja on itsekin harrastanut musiikkia monipuolisesti. Kaiuttimen kehittämisessä on Holvikarin mukaan auttanut lähes absoluuttinen sävelkorva. Unbelievable-kaiutin onkin hänen mukaansa suunniteltu ensisijaisesti korvalla. Siinä on käytetty myös digitaalista signaaliprosessointia puhtaamman ja voimakkaamman äänen saavuttamiseksi.

Iltalehti koekuunteli kaiuttimen ja luonnehti sen tarjoavan puhdasta ja täyteläistä, kokoaan suurempaa ääntä – heittämällä parasta kokoluokassaan. Miinusta Iltalehti antaa siitä, että kaukosäädintä ei tule mukana, eikä laitteelle ainakaan tällä hetkellä ole sovellusta. Yhtiö on seuraavaksi kehittämässä subwooferia ja erilliskaiuttimia.

WestendXFI Unbelievable tulee aluksi myyntiin hifiliikkeissä sekä Elisan ja DNA:n kautta. Hinta on 665 euroa.

www.westendxfi.com