Lasten ranteeseen tarkoitettu Xplora 3S -puhelin saapuu Suomen markkinoille. Se on suunniteltu ennen kaikkea lapsen ensimmäiseksi puhelimeksi. Erityistä siinä verrattuna älypuhelimiin on se, ettei siinä ole nettiä tai pelejä. Sen sijaan sillä voi soittaa puheluita, tekstata, seurata askelmäärää ja räpsäistä kuvia. Vanhemmat voivat hallinnoida puhelinta sovelluksella ja seurata lapsen sijaintia. Kellon ilmoitettu valmiusaika on 60 tuntia.

Xplora teetti IRO Researchillä tutkimuksen, jonka tulos oli, että kolmasosan vanhemmista mielestä lapsen ei tarvitse saada älypuhelinta ennen yhdeksättä ikävuotta. Puolet pienten lasten vanhemmista puolestaan vastasi, että lapsi ei tarvitse älypuhelinta tekstaamiseen tai soittamiseen. Vanhemmista peräti 78 prosenttia piti ulkona leikkimistä lapselle hyödyllisempänä kuin verkossa pelaamista.

Xplora Mobile Oy:n Suomen maajohtaja Timo Vaskion mukaan yhtiö haluaa edesauttaa lasten liikkumista, leikkimistä ja maailman tutkimista – sitä että lapset saisivat olla lapsia niin pitkään kuin mahdollista.

Hintaa Xplora 3S:llä on 179 euroa ja se on saatavilla esimerkiksi Xplora.fin ja Gigantin kautta. Puhelimessa on esiasennettuna Elisan sim-kortti, ja sen kaveriksi täytyy hankkia liittymä. Se maksaa 12 euroa kuukaudessa. Jos maksaa puolen vuoden edestä ennakkoon, kuukausimaksu tipahtaa 11 euroon. Vuoden tilauksessa hinta tippuu edelleen 10 euroon kuukaudelta.

www.xplora.fi