Xiaomilta on ilmestynyt uusi Mi A3 -älypuhelin. Se vastaa tekniikaltaan hiljattain ilmestynyttä Mi CC9 -mallia, mutta Android One -ohjelmaan kuuluvana sille on tarjolla kahden vuoden ajan käyttöjärjestelmäpäivitykset ja kolmen vuoden ajan säännölliset tietoturvapäivitykset.

Amoled-näyttö on kooltaan 6,09 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1 560 x 720 pikseliä. Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 665, jonka kaverina on joko 64 tai 128 gigatavun tallennusmuisti. Tallennustilaa pystyy laajentamaan halutessaan microSD-muistikortilla. Ram-käyttömuistia on Eurooppaan saapuvissa malleissa neljän gigatavun verran.

Pääkamerassa on 48 megapikselin kenno ja f/1,79-aukkosuhde. Sen lisäksi takaa löytyy kahdeksan megapikselin kennolla varustettu ultralaajakulmakamera f/2,2-aukkosuhteella ja syvyyskamera kahden megapikselin kennolla. Näytössä on lovi, jossa sijaitsee 32 megapikselin selfie-kamera f/2,0-aukkosuhteella.

Puhelin on varustettu 4 030 milliampeeritunnin akulla, jonka lataus tapahtuu usb-c-liitännän kautta. Se tukee 18 watin pikalatausta. Infrapunalähetin mahdollistaa puhelimen käytön kauko-ohjaimena. Perinteinen kuulokeliitäntä löytyy myös.

Puhelin on jo saatavilla joissain Euroopan maissa, mutta ei vielä Suomessa. 64 gigatavun tallennusmuistilla varustetun mallin suositushinta on 249 euroa ja 128 gigatavun mallin 279 euroa. Puhelimen värivaihtoehdot ovat sininen, musta ja valkoinen.

www.mi.com