Xiaomi on julkistanut uuden Mi 9T Pro -älypuhelimen. Kyseessä on käytännössä sama puhelin kuin toukokuussa esitelty Redmi K20 Pro. Ominaisuuksiltaan se antaa paljon vastinetta rahalle.

Takana on Sonyn 48 megapikselin IMX586-kennolla varustettu pääkamera, jonka kaverina on 13 megapikselin laajakulmakamera ja kahdeksan megapikselin telekamera. Puhelimessa on ulottuvuutta kaksinkertaisen optisen zoomin verran. Digitaalisesti zoomaus onnistuu kymmenkertaisena. Videopuolella kamera tukee 4k-tarkkuutta ja 960 kuvan sekuntinopeudella kuvattua hidastuskuvaa FullHD-tarkkuudella.

Etukamera on esiin pomppaavaa mallia ja siinä on 20 megapikselin kenno. Ratkaisun ansiosta AMOLED-näyttö on saatu kattamaan 91,9 prosenttia etuosasta. Kokoa sillä on 6,39 tuumaa, tarkkuutta FullHD+-tasoisesti ja kuvasuhteena 19,5:9. Akku on kapasiteetiltaan 4 000 milliampeerituntia.

Sisuksissa on alkuvuoden lippulaivapuhelimista tuttu Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri. Ram-käyttömuistin suuruus on versiosta riippuen kuusi tai kahdeksan gigatavua. Sisäistä tallennustilaa löytyy 64–256 gigatavua.

Värivaihtoehdot ovat musta, punainen ja sininen. Toistaiseksi ei ole varmuutta, saapuuko Pro-malli myös Suomeen, mutta hieman vaatimattomampi Mi 9T -malli on Suomessa myynnissä noin 400 euron hintaan. Pro-malli oletettavasti maksaa hieman enemmän.

www.mi.com