Suomalainen Zero Reception on kertonut kehitteillä olevasta Centinel-älypuhelimestaan. Viime vuoden Mobile World Congress -tapahtumassa yhtiön esittelemässä Certum-puhelimessa oli keskitytty erityisesti kuuluvuuteen syrjäisemmilläkin alueilla, mutta joukkorahoitusta ei saatu kokoon.

Nyt yritys on vuorostaan keskittynyt puhelimen tietoturvaominaisuuksiin ja sähkömagneettisen säteilyn vähentämiseen – tosin kuuluvuuteenkin on edelleen panostettu. Centinel-puhelimen rahoitustakin haetaan muulla tavoin: yhteistyökumppaneja asiakkaita ja sijoittajia etsimällä.

Puhelimessa on erikoisena ratkaisuna yksityisyyskytkin, joka poistaa seurantatoiminnot käytöstä. Niitä ovat esimerkiksi gps-paikannus, bluetooth, wifi, mikrofoni ja kamera. Parempi yksityisyys saattaa kiinnostaa erityisesti yritysten ja valtioiden johtoa ja miksei myös puolustusvoimia.

Yhtiön taustalta löytyy Nokia-osaamista ja se sijaitsee Oulun seudulla. Säteilytason vähentämisessä on taustalla yhtiön toisen avainhenkilön Petri Ala-Miedon Cellraid-yrityksen Quanta-algoritmi. Se tarkkailee ja rajoittaa tarvittaessa säteilytasoja. Puhelimessa tulisi olemaan Android-käyttöjärjestelmä ja 5G-yhteys.

Puhelimen verkkosivut on nyt avattu. Tällä hetkellä puhelimen tekniikkaa on hahmoteltu vasta mallinnoksina ja simulaatioina, ei vielä prototyyppinä.

www.centinelmobiles.com