Marantzin ikoninen suunnittelija Ken Ishiwata jättää yhtiön 41 vuoden yhteistyön jälkeen yhteisestä sopimuksesta. Viimeiset 23 vuotta hän on toiminut yhtiön brändilähettiläänä.

Ishiwata on suunnitellut useita Marantzin arvostettuja laitteita kuten vahvistimia ja cd-soittimia. Hänellä on ollut oma KI Signature -mallisto, ja viimeisimpinä KI Ruby -sarjan laitteet juhlistivat Ishiwatan ja Marantzin rubiinihääpäiviä viime vuonna. 10 vuotta aiemmin helmihääpäivää juhlistettiin Pearl Lite -sarjalla, joten pari on ollut ilmeisen tosissaan.

Aikaisemmin Ishiwata työskenteli muun muassa Pioneerille, ja piipahti 70-luvulla parin vuoden ajan muotikuvaajan uralla ennen pitkää Marantz-uraansa. Teiden erkaneminen on melkoinen yllätys, mahdollisesti miehelle itselleenkin. WhatHiFi?:lle antamassaan lausunnossa Ishiwata kertoo: “Luulin, että olisin ikuisesti osa Marantzia. Valitettavasti asia ei ole niin.”

Tällä viikolla uutisoimme, että muun muassa Denonin ja Marantzin omistava Sound United on hankkinut Pioneerin ja Onkyon omistukseensa. On mahdollista, että ratkaisu liittyy jonkinlaisiin jättikauppaan kuuluviin uudelleenjärjestelyihin. Ishiwatan tulevaisuudensuunnitelmista ei ole hiiskunut enempää tietoa – tosin 72-vuotiaana voi myös halutessaan siirtyä kunniallisesti eläkkeelle.

www.marantz.fi