YouTuben lapsille suunnattu Kids-versio on saapunut Suomeen. Sovellus auttaa vanhempia löytämään lapsille soveltuvaa sisältöä ja hallitsemaan lapsen ruutuaikaa. Sisältökategorioina ovat ohjelmat, musiikki, opetus ja tutustu.

Suuremmat ja selkeämmät ikonit auttavat lasta käyttämään sovellusta. Sisältöä pystyy valitsemaan luotettavista kanavista kootuista kokoelmista. Ominaisuuksiin kuuluu äänihaku. Lapsen näkemiä kanavia ja videoita pystyy valitsemaan ja blokkaamaan epätoivottua materiaalia. Hakutoiminnonkin saa pois käytöstä.

Lisäksi lapselle voi määritellä rajoituksia katseluaikoihin, jolloin sovellus ilmoittaa lapselle katseluajan päättymisestä. Sovelluksen käyttö on ilmaista ja perustuu mainoksille, ellei käytössä ole YouTube Premium -tilausta. Mainokset eivät ole klikattavia. Ne on hyväksytty etukäteen ja merkitty mainoksiksi.

Sovellus on ladattavana App Storesta ja Google Playstä puhelimille ja tableteille. Sisältöä voi katsoa joko älytelevisiosta tai käyttää apuna esimerkiksi Chromecastia, Apple TV:tä tai pelikonsolia. Lisätietoja palvelusta löytyy täältä.