Tutkijat ovat kehittäneet tietokoneen kykyä ymmärtää kehonkieltä. Tutkimustulosten ansiosta tavallisella kannettavalla tietokoneella ja yhdellä kameralla pystyy tulkitsemaan useiden ihmisten kehon liikkeitä videolta yhtä aikaa. Tämä auttaa ihmisiä kommunikoimaan luonnollisemmalla tavalla koneiden kanssa.

Tietokoneille voi esimerkiksi näyttää asioita, ne pystyvät hahmottamaan ihmisten tekemisiä ympärillään, tulkitsemaan ihmisten ilmeitä ja päättelemään, saako heitä häiritä. Koneet pystyvät tulkitsemaan jopa yksittäisten ihmisten yksittäisten sormien asentoja ihmisjoukosta.

Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi itsestään ajavien autojen kehittämisessä, sillä auto pystyy seuraamaan ja tulkitsemaan jalankulkijoiden liikkeitä ja täten ennakoimaan esimerkiksi ajoradalle astumista.

Urheilun analysoinnissa voidaan tunnistaa, miten yksittäiset pelaajat liikehtivät minäkin hetkenä. Esimerkiksi missä asennossa heidän päänsä, kätensä ja jalkansa ovat. Uusista tutkimustuloksista voi olla apua myös lukemisvaikeuksien, autismin ja masennuksen hoitomuotojen kehittämisessä.

Asiasta kertoi Gadgets Now.