Äänentoistoalan jättinimi Sennheiser ja yhtiön omistuksessa nykyään oleva studiotekniikan kärkinimi Neumann järjestivät kuluneena tiistaina hurnakkaan pressitapaamisen Korjaamon salissa. Maailman ensilanseerauksia ei tapahtumassa nähty, vaan fokus oli yritysten tänä vuonna markkinoille tulleissa kärkituotteissa.

Kotimaan edustuksen lisäksi paikalla oli myös yritysten kansainvälistä edustustoa. Sennheiserin langatonta Digital 6000 -mikrofonisarjaa esitteli suuren profiilin tapahtumatekniikan pitkän linjan kärkiammattilainen ja yrityksen RF-spesialisti Jonas Næsby. Pitkän, intohimoisen ja teknisesti spesifin presentaation myötä kävi ilmeiseksi, ettei kilpailijoiden langaton tekniikka kykene siihen häiriöttömyyden ja toimintavarmuuden tasoon minkä Sennheiser tarjoaa asiakkailleen.

Jonas Næsby on tehnyt äänitekniikkaa muunmuassa Euroviisujen kaltaisille megaproduktioille.

Neumannin puolesta puhumassa oli yhtiön studiomonitorilinjan pomo, pitkään Genelecilläkin suunnittelijana toiminut ja Suomessa asuva Andrew Goldberg. Pitkä ammattitaito ja alan kokemus on tuottanut tänä vuonna debytoineen KH 80 DSP -monitorimalliston ja sen numeroiltaan rehevämmät isoveljet KH-sarjasta. Jokaisen monitorivalmistajan uusin malli on tietenkin aina neutraalein ja tarkin koskaan suunniteltu, mutta Goldberg osasi ilmaista asiansa vakuuttavasti ja perustella soundin vahvuudet innostavasti. Tietokonesimulaation avulla tehdyn rakennemallinnuksen myötä kotelon resonanssit ja suuntakuvion poikkeamat on saatu hallitummiksi, ja sisäänrakennetun dsp-prosessorin myötä loputkin poikkeamat optimista saadaan kirurgisen tarkasti haltuun.

Neumannin monitorien taajuusvaste on huomattavasti kilpailijoita tasaisempi.

Asiantuntijat olivat paikalla vastaamassa toimittajien kysymyksiin, ja tuotteita sai tarkastella paikan päällä. Tapahtumapaikan ulkopuolella seissyt Transmix Oy:n rekka tarjosi myös ensikäden kosketuksen Neumannin sointiin. Voice of Finlandista, Suomilovesta, Tähdet tähdet -tv-sarjasta ja monista muista tuotannoista vastaava äänirekka soi sisältä pehmeän kauniisti modernin nykyaikaisen ääniteknologian saattelemana – tärkeimpänä tietenkin KH 80 -pari.

Transmix Oy:n rekassa soi Neumannin kirurgisen tarkat työvälineet muiden muassa Avidilta ja Neumannilta.
Tilaisuudessa oli myös Rycoten edustus alan huippua edustavien kenttä-äänitysapuvälineiden kanssa.

Neumannin KH 80 -monitorien lisäksi esillä oli uutta ja klassista äänityskalustoa. Sinisellä logolla varustettu puikkomikrofoni lähettää digitaalista signaalia xlr-kaapelia myöten.