Kokeilimme aikoinaan TV-Shopissa myynnissä ollutta ilmanviilentäjää, jonka tietenkin luvattiin TV-Shopille tyypilliseen tapaan olevan suorastaan käsittämätön tuote. No laite kyllä toimi ja jopa yllättävän hyvin, mutta sen myyntihinnassa vaikutti olevan ainakin puolet liikaa.
Lupasimme tuolloin ottaa testiin Kiinalaisesta verkkokaupasta löytämämme saman näköisen laitteen, jonka sai sieltä lähes 60% edullisemmin, ja palata asiaan uudelleen.

No laite tuli ja tietenkään se ei ollut samanlainen. Jäähdytyselementti oli vain muutama paperisuikale “alkuperäisen” suureen elementtiin verrattuna. Emme nähneet aiheelliseksi tehdä siitä edes mitään juttua.
Nyt kuitenkin eräs lukijamme oli törmännyt juttuun uudelleen ja kyseli tämän “kiinanmallin” kokemusten perään.

Tässä vastauksemme hänelle ja samalla kaikille muillekin:
Kuten oli odotettua, oli Kiinan tuote tavallaan kopio, eli ei vastannut “alkuperäistä” tuotetta.
Suurin (ja merkittävin) ero oli haihdutuselementissä. Kiinan mallissa se oli huomattavasti pienempi ja siksi myös huonompi. Nyt tuon “alkuperäisen” Arctic Airin saa jo edullisemmin suoraan suomesta, niin ei kannata enää tilata kiinasta.

Varoitus! Kuten kaikissa tämän tyyppisissä ilmanviilentimissä, niiden viilennysteho riippuu vallitsevasta ilmankosteudesta. Jos ilman on kosteaa (> 45%) niin viilennysteho pienenee merkittävästi. Katsokaa myös uusin testimme isommista ilmanviilentimistä AVPlus-lehdestä 5-6/19