Raikas ja terveellinen huoneilma on tärkeää. Liian korkea hiilidioksi (CO2) pitoisuus aiheuttaa keskittymisvaikeuksia, väsymystä, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Jos hiididioksin pitoisuus hengitysilmassa ylittää 1000 ppm-rajan (= 0,1 %), niin ilmanlaatua pidetään jo huonona ja yli 1500 ppm-arvoja terveydelle haitallisena. Arvon pitäisi olla väillä 300-700 pm.
Hama Safe CO2-mittauslaite (00186434) mittaa huoneilman hiilidioksidi pitoisuutta ja ilmaisee sen lukuarvolla (ppm) ja merkkivaloilla (vihreä=hyvä, keltainen=normaali ja punainen =huono). Kun ilmaisin näyttää punaista laite hälyttää ja on aika tuulettaa huone. Laite ilmoittaa myös lämpötilan sekä ilmankosteuden.


Laitteessa on sisäänrakennettu akku, jonka käyttöaika on noin 3.5 tuntia ja on ladattavissa mukana tulevan Micro-USB-johdon avulla. Laite voi tottakai oll myös jatkuvassa virrassa.

Mittariln hinta on noin 80 euroa. Saatavuudesta suomessa ei ole vielä tietoa.
Lisätietoja: hama.com