Meze Audio on onnistunut vakuuttamaan kuulokekuuntelun ystävät paitsi edullisemmilla myös arvokkaammilla malleillaan. Mutta nyt ollaan ihan uudella tasolla!

Romanialaisen Meze Audion päämääränä viimeisen kymmenen vuoden ajan on ollut tarjota musiikin ystäville vahvoja kokemuksia ja elämyksiä. Tähän merkki on pyrkinyt kuulokkeillaan, jotka ovat paitsi ilahduttavan yksinkertaisia ja tyylikkäitä myös erittäin korkealaatuisia – niin malliston edullisemmassa kuin hintavammassakin päädyssä.

Lukuisat arvostelumenestykset ja kasvanut kysyntä ovat vain tuoneet lisää tuulta merkin purjeisiin, ja tällä hetkellä Meze Audiolla on valikoimassaan myös aitoja highend-kuulokkeita, joiden tinkimättömyys korostuu joka saralla. Tällä saralla uusimpana ja komeimpana esimerkkinä on Meze Audio Empyrean Elite -kuulokkeet, jotka tarjoavat 4 000 euron hinnallaan ominaisuuksia, jotka ovat aivan omassa sarjassaan.

Niin ikään tuoreen ja suitsutusta saavuttaneen Meze Audio Empyrean -kuulokkeen jatkajana Elite vie esikuvansa ihastusta aiheuttaneen äänenlaadun entistäkin korkeammalle. Tekniseltä kantilta tarkasteltuna lähtökohtana on ollut kehittää kuulokkeelle uudet puitteet, ja tähän tavoitteeseen on päästy uudella Rinaro Parus -kalvolla, joka on uuden polymeerikäsittelyn ansiosta entistä kevyempi ja suorituskykyisempi. Monivaiheisen käsittelyn myötä muodostuva kalvon kristallimainen mikrorakenne on höyhenenkevyt mutta tarjoaa samalla muihin kalvototeutuksiin nähden suorastaan poikkeuksellisen jäykkyyden ja vakauden.

Elite-mallin kohdalla avainsanoja ovatkin uusi ajattelu ja teknologia, kuuntelun keveys ja kuulokkeiden kauneus, josta on kiittäminen tarkkaa ja tinkimätöntä käsityötä, joka tehdään firman tehtaalla Baia Maressa, Romaniassa.

Eliten aivan erityisen kuuloke-elementin taustalla on peräti 30 vuoden tutkimus- ja kehitystyö, jonka pohjalta on syntynyt kuulokkeissa käytetty, isodynaaminen ja hybridiaseteltu tasokalvoelementti. Tällä saralla Meze Audio on jatkanut vuonna 2018 ilmestyneen Empyrean-kuulokkeen pohjalta elementin kehitystyötä yhdessä Rinaron kanssa.

Tuloksena kerrotaan olevan yksi markkinoiden kevyimmistä ja edistyksellisimmistä tasomaisista magneettijärjestelmistä. Meze Audio Empyreania ja Eliteä varten räätälöidyssä elementissä on edestakaiset spiraalin muotoiset puhekelat, joiden muoto mahdollistaa äänen kohdistamisen tarkemmin korvan luonnollisen muodon ehdoilla. Elementin sanotaan kykenevän kohdistamaan yli 10 kilohertsin ääniaallot tarkemmin, mikä parantaa äänikuvaa ja instrumenttien lokalisointia vähentäen samalla ääniaaltojen heijastumia ja viiveitä.

Toinen ainutlaatuinen ominaisuus on korvatyynyn magneettinen kiinnitys, joka hyödyntää elementin tuottamaa magneettikenttää tyynyn pitämiseksi paikallaan. Samalla rakenne ohjaa fiksusti magneettikenttää takaisin elementtiin parantaen sen tehokkuutta, mutta kuulijaan kohdistuva magneetin hajakenttä jää pieneksi.

Eliten kuulokekuppien alumiinisen ulkorangan viimeistelyn taso on omaa luokkaansa. Lisäksi kuulokkeiden käyttömukavuus on omaa luokkaansa. Patentoidut ripustussiivet laajentavat nahkaisen pääpannan kosketuspintaa lievittäen epämukavia painepisteitä.

Meze Audion keskeinen missio on luoda kestäviä tuotteita, eikä Elite tee tässä poikkeusta: jokainen osa aina helposti vaihdettavista korvatyynyistä muihin erikoismateriaaleihin voidaan tarvittaessa huoltaa tai vaihtaa. Tämä povaa kuulokkeelle aivan poikkeuksellisen pitkän käyttöiän.

Kaiken kruunaa kuulokkeiden mukana toimitettava upea alumiinisalkku, jonka pehmusteiden lomasta löytyy kuulokkeiden ohella kaksi paria korvatyynyjä (25-millimetrinen nahka/alcantara-hybridi sekä 30-millimetrinen pelkkä alcantara), kolmen metrin kaapeli happivapaasta kuparista 6,3 millimetrin stereoplugilla sekä aitoustodistus.

Meze Audio Empyrean Elite
Elementin tyyppi: Rinaro Isodynamic Hybrid Array [MZ3SE] (edelleen kehitetty Empyreanin vastaavasta)
Korvakuppien rakenne: Avoin
Taajuusvaste: 3–112 000 Hz
Impedanssi: 32 Ohm
Herkkyys: 101 dB (1 mW / 1 kHz)
Maksimiäänenpaine: yli 130 dB
Harmoninen kokonaissärö: alle 0,05 % (koko taajuuskaistalla!)
Paino: 420 g
Takuu: 24 kk

Meze Audio Empyrean Elite -kuulokkeet löydät Simexiltä!

Katso tästä lyhyt video Elite-kuulokkeista: