Jos kaipaat käteviä langattomia toisto-ominaisuuksia, ei olemassa olevaa stereosettiä kannata välttämättä laittaa kierrätykseen. Laadukkaan bluetooth-vastaanottimen nimittäin saa alle satasella ja vielä kaikilla herkuilla!


Bluetooth on nykyään varsin arkinen signaalinsiirtotapa, sillä moni meistä käyttää esimerkiksi langattomia kuulokkeita yhdessä älypuhelimen suoratoistosovellusten kanssa. Vanhemmissa stereolaitteissa bluetoothia ei tietenkään ole, ja monissa 2000-luvun malleissakin bluetooth-versiot saattavat alkaa olla jo aika vanhentuneita.

Jos olemassa oleva äänentoistolaitteisto on kuitenkin muuten mieluinen mutta vailla bluetoothia, kyseessä ei ole ongelma eikä mikään. Nimittäin brittimerkki iFi Audiolla on tarjota tähän tarpeeseen uuteen ZEN Air -mallistoon kuuluva Blue-lisälaite, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii laadukkaana erillisenä bluetooth-vastaanottimena.

ZEN Air Blue on pieni ja kätevä, todella yksinkertainen laite, joka kytketään vain verkkovirtaan ja mihin tahansa linjaotolla varustettuun esivahvistimeen rca-kaapelilla. Vaikka ZEN Air Blue ei sisällä omaa äänenvoimakkuudensäädintä, se kuitenkin reagoi bluetooth-äänenlähteen volyymisäätöön, jolloin sen periaatteessa voi kytkeä suoraan esimerkiksi aktiivikaiuttimiin.

Laite tarjoaa version 5.0 bluetoothin ja nipun erinäisiä paremman äänenlaadun mahdollistavia, eri tahojen kehittämiä koodekkeja, kuten SBC, aptX (HD, LL, Adaptive), AAC, LDAC ja LHDC.

Laitteeseen voi yhdistää minkä tahansa bluetooth-lähettimellä varustetun äänilähteen, esimerkiksi älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen.

Valmistaja on varustanut ZEN Air Bluen laadukkailla komponenteilla, mikä takaa sen, että laite suoriutuu tehtävästään huomattavasti paremmin kuin yleensä muihin laitteisiin integroidut bluetooth-vastaanottimet.

ZEN Air Blue on laitteena todella yksinkertainen, se vain kytketään parinmuodostustilaan ja valitaan esimerkiksi älypuhelimen bluetooth-laitevalikosta, ja se siitä. Etumaskissa on vain toistettavan äänen näytetaajuudesta kertova valo, jonka saa myös kytkettyä pois päältä.

INFO
iFi Audio ZEN Air Blue
Hinta: 99 euroa
Toimintaperiaate: Bluetooth-vastaanotin
Bluetooth-versio: 5.0
Tuetut koodekit: SBC, aptX (HD, LL, Adaptive), AAC, LDAC, LHDC
Lähtö: Stereo-rca
Mitat (l x k x s): 158 x 35 x 100 mm
Paino: 295 g
Edustaja: Agentur Tur-Pex Oy