Dan Clark Audio on julkistanut uudet lippulaivakuulokkeet. Expanse-kuulokkeet ovat malliltaan avoimet. Niissä on neljännen sukupolven planaarielementti, joka on 20 prosenttia Ether 2:n elementtiä kookkaampi. Kalvon kireyden ilmoitetaan olevan entistä yhtenäisempi kauttaaltaan, minkä ansiosta säröön ilmoitetaan jäävän alle 0,03 prosentin harmoniseen kokonaissäröön ja elementtien välisten erojen koko taajuusalueella alle 0,25 desibeliin painotettuna.

Yhtiö on käyttänyt kuulokkeissaan ATMS-järjestelmää. Lyhenne tulee sanoista “Acoustic Metamaterial Tuning System”. Se yhdistää aallonohjaimet, diffuusionhallinnan sekä neljännesaalto- ja Heimholtz-resonaattorit yhdeksi paketiksi. Tarkoituksena on valmistajan mukaan selättää seisovia aaltoja, jotka voivat saada esimerkiksi jousisoittimet, symbaalit ja lauluäänen kuulostamaan epärealistisilta ja rasittavilta. Diffuusorien tehtävänä on vähentää seisovien aaltojen muodostumista, kun taas resonaattorit hienosäätävät taajuusvastetta keskialueelta ylöspäin.

Designiin on panostettu. Siihen on otettu vaikutteita Stealth-mallista, mutta grillin muotoilussa on hyödynnetty matemaattisia funktioita persoonallisen ulkonäön aikaansaamiseksi. Mustalla nahkalla päällystetyssä sangassa on siniset ompeleet. Sanka on itsestään säätyvä, ja sen luvataan istuvan hyvin päässä. Kuulokkeet taittuvat kasaan mukana tulevaan kuljetuslaukkuun. Kuulokeosien pehmusteet taas on päällystetty vegaanisella mokkajäljitelmällä. Painoa on 418 grammaa.

Dan Clark Audio Expanse -kuulokkeet on suunniteltu ja valmistetaan käsin Kalifornian San Diegossa. Hinta on Suomessa 4 149 €.

kruunuradio.fi