Denon on esitellyt päivitetyn kotiteatterivahvistimien mallistonsa. Niitä yhdistää tuki 8K-kuvalle. Mukana on esimerkiksi Dolby Atmos ja DTS:X -tilaääni. Laitteet tukevat myös HEOS-monihuone- ja verkkotoisto-ominaisuuksia runsaine suoratoistopalveluvalikoimineen.

Uutuuksista järein on AVC-X3800H, joka tarjoaa 9.4 kanavaa vahvistettuna ja 11.4 kanavaa prosessori/esivahvistimena. Tarjolla on myös IMAX Enhanced -tuki. Tehoa ilmoitetaan 180 wattia kanavaa kohden. Kaikki neljä subbariliitäntää ovat itsenäisiä. Tarjolla on Audyssey MultEQ XT32 -huonekorjaus ja lisämaksusta ensi vuonna myös Dirac Live -huonekorjaus. Pre-out- ja vahvistinlähtöjä pystyy sekoittamaan järjestelmän tarpeen mukaan. Jokainen hdmi-sisääntulo ja kaksi hdmi-lähtöä on 2.1-versiota ja tukee 8K-kuvaa 60-hertsisenä ja 4K-kuvaa 120-hertsisenä. Uutta on myös teräväpiirtoinen kuvaruutuvalikko. Vahvistin tulee saataville lokakuussa 1799,9 euron suositushintaan.

AVR-X2800H -vahvistin puolestaan on 7.2-kanavainen. Tehoa ilmoitetaan 150 wattia kanavaa kohti. Siinä on Audyssey MultEQ-XT-huonekorjain. Hdmi-sisääntuloista kolme ja lähdöistä kaksi on hdmi 2.1 -versiota ja tukee 8K-kuvaa 60-hertsisenä ja 4K-kuvaa 120-hertsisenä. Myös se tulee saataville lokakuussa. Hintaa on 999,9 euroa.

AVR-S970H tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet, mutta tehoa luvataan 145 wattia ja huonekalibrointina on Audyssey MultEQ. Hintakin on samat 999,9 euroa ja se on saatavilla lokakuussa.

Alkuvuodesta 2023 perässä seuraa myös AVC-X3800H:n isoveli eli 9.4-kanavainen AV-vahvistin / 11.4-kanavainen prosessori-/esivahvistin AVC-X4800H. Denonin järeä A-sarja tekee puolestaan paluun AVC-A1H -mallin voimin. Jälkimmäisessä on 15.4 kanavaa ja se valmistetaan Japanissa Denonin Shirakawan tehtaalla.

denon.fi

simex.fi