Iisalmi, toukokuu 2023… 45-vuotisjuhlansa kunniaksi Genelec on julkaissut uuden SAM-sarjan monitorikaiuttimen 8381A:n, jonka Adaptive Point SourceTM -toimintaperiaatteen ansiosta äänikuva on tarkka ja sen kyky tuottaa bassotaajuuksia on erinomainen samalla, kun monitorin taajuuskaista on erittäin laaja ja monitori yltää hämmästyttävän korkeaan maksimiäänen­paineeseen. Monitori soveltuu täydellisesti korkealuokkaiseen musiikin äänitykseen, masterointiin ja audiofiiliseen musiikin kuunteluun, mukautuen älykkäästi mihin tahansa akustiseen ympäristöön. Äänitekniikan ammattilaisten näkökulmasta 8381A:n avulla valmistetut äänitteet toistuvat johdonmukaisesti kaikissa tiloissa ja järjestelmissä, kun taas korkealuokkaisen äänentoiston ystävät voivat kokea musiikillisen elämyksen jokaisen yksityiskohdan ja vivahteet juuri sellaisena kuin tekijät ovat tarkoittaneet ne kuultavan.

The Main Ones -sarjan jäsen 8381A on akustisesti koaksiaalinen koko äänitaajuusalueella ja hyödyntää teknologiaa, joka on kehitetty alun perin Genelecin patentoitua ja palkittua The Ones -tarkkailukaiutinperhettä ja W371A-bassokaiutinjärjestelmää varten, jotka muodostavat yhdessä vapaasti seisovan kokoaluemonitori­järjestelmän. 8381A kohottaa suorituskyvyn rimaa vieläkin korkeammalle: suuntaavuuden hallinta, neutraali taajuusvaste sekä suoraan edessä että sivukentässä kuunneltaessa, laaja taajuusvaste 20 Hz – 35 kHz ja 6 kW:n vahvistinteho, joka tuottaa huikean 126 dB maksimiäänenpaineen. Muihin monitorikaiuttimiin verrattuna 8381A tarjoaa kaikkein kehittyneimmät ominaisuudet ja parhaan suorituskyvyn.

8381A:n laadun ytimenä on patentoitu korkean maksimiäänenpaineen Minimum Diffraction Coaxial (MDCTM) koaksiaalielementti, joka yhdistettynä Genelecin tehokkaaseen digitaaliseen signaalinkäsittelyyn (DSP) tuottaa erittäin suuren tarkkuuden, tarkan äänikuvan ja laajan mukautumiskyvyn. 8381A:n MDC-kaiutinelementti säteilee ääntä samasta pisteestä kuin neljä 124 mm (viiden tuuman) kalottirakenteisen keskiäänikaiutinelementin muodostama alakeskialueen toistojärjestelmä. Koaksiaalisen ja ainutlaatuisen keskiäänisäteilijänelikon suuntaavuus on sama kuin 15 tuuman etubassokaiuttimen, joten suuntaavuus säilyy erittäin vakaana.

8381A:n matalien taajuuksien toisto täydentyy kahden tehokkaan 15 tuuman sivubassoelementin avulla, kun W371-monitorin adaptiivista äänentuottotekniikkaa hyödyntäen niiden toiminta yhdistyy etupuolen 15 tuuman bassoelementin tuottamaan ääneen ja adaptiivisuus tarjoaa erinomaisen välineen huoneen akustiikan hallintaan. Tämän tekniikan avulla 8381A räätälöi suorituskykynsä huoneen mukaan ja tarjoaa tasaisemman vasteen kuuntelupaikassa, jolloin ääni toistuu johdonmukaisesti ja yhtenäisesti koko taajuusalueella. Tasainen ja neutraali bassontoisto vähentää huoneresonanssien haittavaikutuksia ja seinien, katon tai lattian aiheuttamia heijastuksia.

8381A kuuluu Genelecin Smart Active Monitoring (SAM) -perheeseen, joten se integroituu osaksi järjestelmää Genelecin GLM-ohjelmiston avulla, jolla voi konfiguroida, kalibroida ja ohjata kaiken kokoisia Genelec SAM-kaiutinjärjestelmiä. Tuhannet studiot eri puolilla maailmaa käyttävät GLM-ohjelmistoa ja näin kertyneen tiedon avulla GLM osaa vähentää huoneakustiikan haitallisia vaikutuksia, jolloin käyttäjä voi tuottaa äänitteitä, jotka toistuvat täydellisesti muissa järjestelmissä, olipa formaatti stereo, surround tai immersiivinen. GLM sisältää uraauurtavan GRADE-raportin, joka antaa käyttäjälle täydellisen analyysin kuunteluhuoneesta ja kaiutinjärjestelmän suorituskyvystä. Se havaitsee ongelmia ja neuvoo niiden ratkaisemisessa, mikä auttaa käyttäjiä ja studiosuunnittelijoita parantamaan huoneen akustiikkaa, monitorien ja kuuntelupaikan sijoittelua sekä optimoimaan bassonhallintaa.

8381A on suunniteltu ja valmistetaan Iisalmessa korkeimpien ympäristöstandardien mukaisesti. Se sisältää kattavan SonicAdvisorTM käyttöönotto- ja kalibrointipalvelun, joka on lanseerattu Genelecin 45. juhlavuoden kunniaksi.

“Vapaasti seisovan monitorointijärjestelmän kysyntä on ollut selvää siitä lähtien, kun julkaisemamme The Ones -monitorien ja W371A-bassokaiutinjärjestelmän yhdistelmä sai aivan erinomaisen vastaanoton”, kommentoi Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian. ”On nähtävissä, että asiakkaat ovat odottaneet vapaasti seisovaa järjestelmää, joka pystyy kattamaan laajan dynamiikka-alueen ja käsittelemään matalia taajuuksia. Vaikka tarjoamme runsaan valikoiman seinän tasaan asennettavia päämonitoreja, olemme varmoja, että 8381A:n kaltainen vapaasti lattialla seisova adaptiivinen järjestelmä tarjoaa täydellisen ratkaisun laatutietoisille uuden sukupolven äänentoistoratkaisua etsiville asiakkaillemme joustavuutensa ja asennetta­vuutensa ansiosta.”

8381A:n tuotanto alkaa arviolta elo-syyskuussa 2023 ja kaiutin on saatavilla mustana ja valkoisena. Hinta on 70 000 euroa pari sis. ALV 24 %.

Lisätietoja löydät osoitteesta www.genelec.com