DJI tunnetaan parhaiten droneistaan, mutta se ei ole estänyt yhtiötä laajentumasta muille kiinnostaville alueille. Pitääkö DJI Mic yllä valmistajalle ominaista helppokäyttöisyyttä ja laatua?

Teksti: Arno Suomi
Kuvat: Arno Suomi & Valmistaja

DJI Mic -mikrofonijärjestelmä sopii täydellisesti esimerkiksi vloggaajille, jotka tarvitsevat helposti mille tahansa juttukeikalle mukaan napattavan mikrofonin. Käytön kätevyys, materiaalien laatu sekä mikrofonijärjestelmän yleinen toimivuus sopivat moniin haasteisiin. Akun kesto on latauskotelon ansiosta erinomainen, ja järjestelmä on yhteensopiva lähes minkä tahansa laitteen kanssa.

Käyttöönotto
Mikrofonijärjestelmän käyttöönotto aloitetaan asettamalla oikea päivä ja aika vastaanottimeen. Tämän jälkeen langattomat mikrofonit yhdistetään vastaanottimeen. Yhdistäminen tapahtuu laittamalla molemmat mikrofonit ja vastaanotin latauskoteloon, jolloin yhdistäminen tapahtuu automaattisesti.

Toinen tapa yhdistää mikrofonit vastaanottimeen on vastaanottimen asetusten kautta. Kun mikrofoneissa olevat vihreät ledit lopettavat vilkkumisen, ne on yhdistetty onnistuneesti vastaanottimeen.

Käyttö
Mikrofonijärjestelmää voi käyttää älypuhelimien, kameroiden tai muiden yhteensopivien laitteiden kanssa. Käyttäessä DJI Miciä älypuhelimen kanssa vastaanottimeen valitaan oikeanlainen adapteri, joka löytyy latauskotelosta. Adapterin avulla vastaanotin yhdistetään puhelimeen, jolla äänitys tehdään. Jos käyttäjä haluaa kuunnella äänitettävää audiota, se hoituu liittämällä kuulokkeet vastaanottimen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntään.

Käyttäessä mikrofonijärjestelmää kameran kanssa voidaan vastaanotin kiinnittää kameran päällä olevaan salamavalokiinnikkeeseen mukana tulevan adapterin kanssa. Tämän lisäksi vastaanotin tulee vielä liittää kameran audioliitäntään mikrofonijärjestelmän mukana tulevalla 3,5 millimetrin liittimillä varustetulla audiokaapelilla.

Mikrofonin voi kiinnittää paitaan joko siitä löytyvällä klipsillä tai magneetilla, joka tulee myös mikrofonin mukana.

DJI Mic -mikrofonit sisältävät kahdeksan gigaa muistia ja tukevat stand alone -äänitystä, joka tarkoittaa äänitystä, jossa mikrofonit eivät ole yhdistettynä vastaanottimeen.

Äänitys aloitetaan painamalla mikrofonien sivussa olevaa Rec-nappulaa. Äänityksen alettua mikrofonin oikeaan yläkulmaan syttyy punainen valo. Stand alone -äänitykset voidaan siirtää mikrofoneista tietokoneelle mukana tulevan usb-c-kaapelin avulla.

Paketissa tulee vastaanotin, kaksi lähetintä, latauskotelo, 3,5 millimetrin liittimillä varustettu kaapeli, usb-c–a-kaapeli, usb-c-adapteri, Lightning-adapteri, kamera-adapteri, kaksi tuulisuojaa, kaksi magneettia mikrofonien kiinnitystä varten sekä kantopussi.

DJI Micin kanssa äänityksessä on monia vaihtoehtoja. Kahden mikrofonin ansiosta voit äänittää kahta ihmistä samanaikaisesti esimerkiksi haastatteluja varten. Voit sitten yhdistää äänet yhdeksi syötteeksi tai pitää ne erillään omina ääniraitoinaan käsittelyä ja editointia varten. Voit myös käyttää yhtä mikrofonia, jolloin lähettimien akkukesto kaksinkertaistuu. Mikrofoneja voi käyttää monotilassa tai tallentaa ne yhdessä stereona.

Äänitykset kuulostivat testauksessa selkeiltä ja teräviltä. Järjestelmä on ihanteellinen puheen äänittämiseen, varsinkin kun ottaa käyttöön suodattimen, joka vähentää ympäröivää melua. Tuulisuojat suojaavat mikrofoneja hyvin – testissä otimme yhden mikrofonin ulos tuuliselle terassille, ja äänitys kuulosti tuulettomalta.

Akun kesto mikrofonijärjestelmässä on erinomainen. Kukin lähetin kesti testissämme noin viisi ja puoli tuntia, vastaanotin noin kuusi tuntia. Akkukotelo lisää koko setin akunkestoa vielä noin kymmenen tuntia.

DJI Mic: Helppokäyttöinen ja toimiva

DJI:n mikrofonijärjestelmä on mielestämme juuri oikean hintainen suhteutettuna sen laatuun, ominaisuuksiin ja pakkauksen sisältöön. Akun kesto on latauskotelon ansiosta erinomainen, ja järjestelmä on yhteensopiva lähes minkä tahansa laitteen kanssa. Käyttäjäystävällinen kosketusnäyttö ja käyttöliittymä ovat myös hyviä, vaikkakin voivat vaatia aluksi pientä opettelua. Jos haluat tallentaa ammattilaistason ääntä liikkeellä, DJI Mic on yksi parhaista saatavilla olevasta järjestelmästä.

HYVÄÄ & HUONOA

Helppokäyttöisyys
Kantavuus
Äänenlaatu
Tuulisuojat ja varusteet
Ei merkittäviä miinuksia!

DJI MIC

Hinta: 339 euroa
Lisätiedot: dji.com
Kantama: 250 m ilman esteitä
Akunkesto: 5,5 tuntia + 10 tuntia latauskotelon avulla
Mikrofonin paino: 30 g
Taajuusalue: 50 Hz – 20 kHz
Ulostulot: USB-C/Lightning/3,5 mm TRS
Paketti sisältää: 1 x vastaanotin, 2 x lähetin, latauskotelo, 3,5 mm TRS-kaapeli, USB-C - USB-A -kaapeli, USB-C -adapteri, Lightning-adapteri, 2 x tuulisuoja, 2 x magneetti, kantopussi, kamera-adapteri