DJI on julkaisi markkinoille uusimman version action kamerasta nimeltä Osmo Action 4. Tämä päivitetty malli tarjoaa useita parannuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä houkuttelevan valinnan urheilu- ja valokuvauksen harrastajille.

Yksi merkittävimmistä parannuksista on uusi, suurempi 1/1.3 tuuman kuvakenno, joka mahdollistaa “merkittävästi paremman vähävalo-ominaisuuden”. Tämä tarkoittaa, että Osmo Action 4 pystyy tallentamaan laadukasta videomateriaalia myös haastavissa valaistusolosuhteissa. Kennon parannuksen lisäksi Action 4:n f/2.8 aukon 155 asteen ultralaajakulmaobjektiivi mikä parantaa kuvanlaatua entisestään. Lisäksi Action 4 voi nyt tallentaa materiaalia 10-bittisellä D-Log M -tilassa, joka tarjoaa suuremman dynaamisen alueen ja värien korjausjoustavuuden editoinnin aikana.

Uuden kameran tuki suuremmille 512 Gt:n microSD-korteille avaa mahdollisuuden tallentaa pidempää ja korkealaatuista videomateriaalia. Tämä on erityisen kätevää niin ei tarvitse huolehtia tallennustilan loppumisesta.

DJI on myös vastannut käyttäjien toiveisiin tuomalla markkinoille uuden Osmo Action GPS Bluetooth -kaukosäätimen, joka maksaa 79 dollaria. Tämä tarvike mahdollistaa GPS-tiedon lisäämisen videoihin Action 4:ssä, vastaten GoPron vastaavaa ominaisuutta. Kaukosäätimen avulla voit etänä käynnistää ja pysäyttää tallennuksen, vaihtaa tilojen välillä sekä tarkastella kameran tilaa sen pieneltä näytöltä.

Kuvanvakautusjärjestelmän osalta DJI on päivittänyt kameraan RockSteady 3.0 Plus -ominaisuuden, joka tarjoaa entistäkin vakaampaa kuvaa. Lisäksi HorizonSteady -tila pitää tallennuksen kallistuksen suorana, vaikka kamera tekee pyörähdyksiä. Tämä on erityisen hyödyllinen ominaisuus toiminnan täyteisissä ympäristöissä, kuten maastopyöräilyssä tai laskettelussa.

Osmo Action 4:n parannetun vedenpitävyyden ansiosta kamera on nyt upotettavissa jopa 18 metrin syvyyteen. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia vedenalaisen kuvaamisen.

Osmo Action 4:n ulkonäkö ja perusominaisuudet ovat säilyneet samankaltaisina edeltäjänsä Action 3:n kanssa. Kamerassa on edelleen noin 2,5 tunnin kestävä akku, etu- ja takaosan kosketusnäytöt sekä langaton yhteys AI-editointisovellukseen LightCut.

Kaiken kaikkiaan Osmo Action 4 tarjoaa kattavan valikoiman parannuksia ja uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon seikkailuhenkisille kuvaajille. Hinta on 439 euroa asettuen samalle tasolle kuin GoPron Hero 11 Black ja tehden siitä kilpailukykyisen valinnan huippuluokan action videokameraksi.

store.dji.com