Kiinalainen teknologiayhtiö TCL on yllättänyt markkinat lanseeraamalla ensimmäiset älypuhelimet, jotka hyödyntävät innovatiivista NxtPaper-näyttöteknologiaa. Tämä tekniikka tuo mukanaan samanlaisia etuja kuin e-ink-näytöt lukulaitteissa, tarjoten silmiä säästävän ratkaisun. Uudet TCL 40 NxtPaper ja TCL 40 NxtPaper 5G -älypuhelimet ovat ottaneet ensiaskeleensa tällä uudella paperia mukailevan NxtPaper-näyttöteknologiansa.

Tämä uusi teknologia tarjoaa käyttäjille erityisen e-kirjatilan, joka mukauttaa näytön NxtPaper-teknologian avulla lukemista varten. Lisäksi puhelimissa käytetään Android 13:aan pohjautuvaa NxtPaper UI -ohjelmistoa, joka tuo mukanaan uusia harmaan sävyjä.

TCL on panostanut käyttäjien mukavuuteen mahdollistamalla automaattisen värisävyjen säädön ympäristön valaistuksen mukaan. Tämä auttaa vähentämään silmille kohdistuvaa rasitusta ja parantaa yleistä käyttökokemusta. Molempien älypuhelinten näytöt koostuvat useista kerroksista, mikä parantaa käytettävyyttä erityisesti T-Pen-kosketuskynän kanssa. Vaikka kynälle ei ole omaa paikkaa puhelimen rungossa, TCL tarjoaa suojakoteloita, jotka mahdollistavat kynän käytön.TCL 40 NxtPaper: Tekniset Yksityiskohdat ja Ominaisuudet

TCL 40 NxtPaperissa on 6,78 tuuman LCD-näyttö, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus ja 20,5:9-kuvasuhde. Järjestelmäpiirinä toimii Helio G88, ja siinä on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua tallennustilaa. Takana on kolme kameraa: 50 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera. Etukamera on 32 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 5 010 milliampeerituntia, ja sen latausnopeus on 22 wattia. Hinta on 200 euroa.

TCL 40 NxtPaper 5G: Tekniset Yksityiskohdat ja Ominaisuudet

TCL 40 NxtPaper 5G:ssä on 6,6 tuuman NxtPaper-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Järjestelmäpiirinä on MediaTek Dimensity 6020, ja se tukee 5G-yhteyksiä. Siinä on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua tallennustilaa. Akun kapasiteetti on 5 000 milliampeerituntia, ja latausnopeus on 15 wattia. Hinta on 250 euroa.


TCL 40 NxtPaper aletaan myydä Suomessa lähiviikkoina ja TCL 40 NxtPaper 5G myynti Suomessa alkaa lokakuussa. Puhelimet tarjoavat mahdollisuuden kokea innovatiivisen näyttöteknologian ja laadukkaat ominaisuudet kohtuuhintaan.​

tlc.com