Focalin Aria EVO X -kaiuttimet ovat saaneet päivitystä tuoreimpien teknologisten innovaatioiden muodossa. Uusi TAM-diskanttielementti tarjoaa tasapainoisemman ja säröttömämmän äänentoiston sekä alemmilla että ylemmillä taajuuksilla. Keskiääni- ja bassoelementit on päivitetty Flax-materiaalilla, tuoden lisää kontrollia, voimaa ja tarkkuutta äänentoistoon.

TMD-reunus, tuttu Focalin korkeammista mallistoista, vähentää säröä erityisesti keskialueella, mahdollistaen puhtaan ja erottelukykyisen äänentoiston kaikilla voimakkuustasoilla. Kaiuttimien jakosuotimet ovat kokeneet merkittäviä parannuksia laadukkaiden komponenttien ja entistä yhtenäisemmän toiston koko taajuuskaistalla.

Uuden Aria EVO X -malliston viimeistelyvaihtoehtoihin on lisätty Moss Green eli sammaleenvihreä kiiltolakka, tuoden vaihtoehdon perinteiselle pianomustalle tai pähkinälle. Edeltäjästä periytyvät yksityiskohdat, kuten vaikuttava kotelo, jossa laadukas keinonahkapinnoite keskiosassa ja lasinen yläosa. Kotelon taaksepäin kapenevat kyljet tarjoavat sekä akustista että esteettistä etua.

Lattiakaiuttimissa on käytetty valumetallisia jalkoja, jotka ovat helposti säädettävissä piikkien avulla. Akustisessa konseptissa eteen- ja alaspäin suunnatut refleksiportit tuovat bassoon voimaa ja erottelukykyä. Aria S900 -lattiajalusta jatkaa mallistossa, yhteensopivana uuden Aria EVO X N°1 -jalustakaiuttimen kanssa. Aria SR900 surround-kaiutin on suunniteltu vaativiin kotiteatteriasennuksiin.

Suositushinnat ovat seuraavasti:

ARIA EVO X N°4 lattiakaiutin 2299€ / kpl
ARIA EVO X N°3 lattiakaiutin 1999€ / kpl
ARIA EVO X N°2 lattiakaiutin 1699€ / kpl
ARIA EVO X N°1 jalustakaiutin 749€ / kpl
ARIA EVO X CENTER keskikaiutin 799€ / kpl
ARIA SR 900 surround-kaiutin 599€ / kpl
ARIA S 900 lattiajalusta 399€ / pari

Ensimmäiset Focal Aria EVO X -kaiuttimet rantautuvat Suomeen jo helmikuun alkupuolella.

focal.com
simex.fi