Etänä tapahtuvien luentojen, koulutusten, palaverien ja videopuheluiden yleistymisen myötä tarve laadukkaalle verkkokameralle on lisääntynyt monessa kodissa ja toimistossa. Kannettavien tietokoneiden vaatimattomat yhdysrakenteiset verkkokamerat eivät loista äänen- tai kuvanlaadun osalta, vaan ne ovat ominaisuuksiltaan yleensä vain välttäviä. Pöytätietokoneissa erillinen verkkokamera on suorastaan välttämätön lisälaite ja laadukas verkkokamera on kaiken kaikkiaan tärkeä työkalu, kun halutaan striimata videosisältöä tai osallistua videokuvaa hyödyntäviin etätoimiin.

Pienikokoinen ja kevyt OBSBOT Tiny -verkkokamera on näppärä ja älykäs videotyökalu, jonka avulla videostriimit, etäluennot ja verkkopalaverit hoituvat helposti. OBSBOT Tiny hyödyntää tekoälypohjaista kohteentunnistusta havaitakseen ja seuratakseen liikkuvia kuvauskohteita. Kamera kääntyy motorisoidun, kaksiakselisen gimbaalin avulla aina oikeaan kuvakulmaan ja asentoon. Näin kameralle esiintyvä voi keskittyä puhumiseen ja näyttämiseen, ja antaa kameran automatiikan hoitaa loput.

Kameran tekoäly osaa myös tulkita monipuolista eleohjausta, joten kameraa voi ohjata helpoin käsimerkein ja käden elein. Näin puhetta ei tarvitse keskeyttää kameran ohjaamiseksi. Tekoäly huolehtii lisäksi automaattisesti väri- ja valkotasapainosta valaistuksen tasosta riippumatta.

Korkeatasoisten monisuuntaisten mikrofonien ansiosta OBSBOT Tiny toistaa äänen selkeästi ja häiriöttä tietokoneelta katsojalle. Taustamelua vaimentavan tekniikan ansiosta ylimääräiset äänet suodattuvat tehokkaasti pois, joten videopalaverien ja striimilähetysten tekeminen onnistuu monenlaisessa kuvausympäristössä. Kätevän ja helposti säädettävän jalustan ansiosta kamera voidaan helposti asettaa esimerkiksi pöytätasolle tai suoraan tietokoneen näytön reunalle.

Kameran mukana tulee kehittynyt ja monipuolinen OBSBOT-ohjelmisto, jolla voidaan määrittää esimerkiksi gimbaalin ja tarkennuksen asetuksia sekä kuvauskohteen seurantalukitusta. Kamera kykenee jopa täysteräväpiirtoiseen 1920 x 1080 kuvapisteen tarkkuuteen ja siinä on kaksinkertainen digitarkennus.

Kamera saa virtansa joko suoraan usb 3.0 -liitännästä tai erillisestä verkkovirrasta mukana tulevalla virtajohdolla. Tietokoneeseen kamera liitetään mukana tulevalla usb 3.0- tai usb 2.0 -kaapelilla. OBSBOT Tiny on sekä Windows- että Mac-yhteensopiva ja toimii kaikkien yleisimpien videosovellusten kanssa. Kameran voi kääntää fyysisesti osoittamaan alaspäin, kun haluaa varmistua yksityisyydestään kameran ollessa käyttämättä.

Suositushinta: 199 euroa
Lisätietoa: remo-ai.com/obsbot-tiny