Apple julkisti Kalifornian San Josessa Wwdc-kehittäjätapahtumassa läjän uutuuksia. Niiden joukossa oli sekä laitteita, sovelluksia että pienempiä lisäominaisuuksia tuttuihin sovelluksiin.

Esiteltyjä laitteita olivat iPad Pro ja HomePod-älykaiutin. Uusi 10,5 tuuman näytöllä varustettu iPad Pro korvaa 9,7-tuumaisen. Lisäksi rautapuolelta on päivitetty tehokkaampaan suuntaan.

Älykaiuttimessa on seitsemän diskanttielementtiä, jotka muodostavan 360 asteen ympyrän. Kaiutin seuraa ympäristöä ja parantaa algoritmin avulla jatkuvasti äänentoistoa. Se pystyy myös oppimaan käyttäjänsä musiikkimakua.

Lisäksi lähes koko Mac-tietokoneiden repertuaari laitettiin uusiksi. Niistä esiteltiin kolme iMacia, uusia Macbookeja ja Macbook Pro -tietokoneita ja iMac Pro -tehomylly, johon on saatavilla 128 gigaa keskusmuistia.

Apple Watch -älykellon yhteensopivuutta muiden laitteiden kanssa lisättiin. Sovelluspuolella tvOS sai uutta, samoin puhelimien ja tablettien iOS11-käyttöjärjestelmä.

Tietokoneiden käyttöjärjestelmästä macOS:ista julkaistiin uusi versio High Sierra. Se sai muun muassa virtuaalitodellisuusominaisuuksia, nopeammaksi kehutun selaimen ja vähemmän tilaa käyttävän sähköpostiohjelman sekä kehittyneemmän kuvanmuokkausohjelman.

www.apple.com