Microsoftin uudenlaisesta mobiililaitteesta on puhuttu jo pidemmän aikaa. Huhuissa laitteen ominaisuuksista on aikaisemmin vilahdellut muun muassa videoprojektori ja taittuva rakenne, jonka ansiosta näytöstä olisi mahdollista tehdä suurikokoisempi. On myös todennäköistä, että laitetta pystyisi käyttämään lisävarusteiden avulla pöytäkoneena. Joka tapauksessa kehitteillä näyttää olevan jotain, joka poikkeaa perinteisistä älypuhelimista.

Brad Sams on kertonut Trurrott.com -sivulla olevalla videolla uusimmista kuulemistaan huhuista. Huhut ovat kantautuneet hänen korviinsa kahdesta eri lähteestä. Sams seuraa Microsoftin tekemisiä läheisesti.

Andromeda-koodinimellä kulkeva laite on prototyyppiasteella. Laitetta kehittää Microsoftin Surface-tiimi vetäjänään HoloLens-laseja kehittänyt Alex Kipman.

Tulevassa mobiililaitteessa on ARM-piiri. Andromeda käyttää Windows 10 -käyttöjärjestelmää uudella Composable Shell eli CShell-käyttöliittymällä. Käyttöliittymä mukautuu paremmin eri kokoisille näytöille kuin aikaisemmat ja pyrkii mahdollisimman samanlaiseen käyttäjäkokemukseen riippumatta siitä, käyttääkö sitä älypuhelimella, tabletilla, tietokoneella, HoloLensilla vai Xboxilla.

Julkaisuaikataulusta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Microsoftin oman raudan lisäksi laite luultavasti toimisi myös mallina muille Windows-valmistajille.

Asiasta kertoi Mobiili.fi.