Martin Logan on esitellyt uuden subbarisarjansa Dynamon. Siihen kuuluu viisi mallia eli 400, 600X, 800X, 1100X ja 1600X. Ainakin kolme viimeistä saapuu Suomeen.

Kolme suurinta mallia voi asentaa elementti joko alas- tai eteenpäin. Elementit on varustettu voimakkailla magneeteilla ja kevyellä mutta jäykällä kartiolla. Liitäntöinä on rca, xlr ja kaiutintasoinen. Kaikissa malleissa on myös lfe-liitäntämahdollisuus kotiteatterikäyttöön. Lisäksi on 12 voltin herätevirtaliitäntä. Tehoa antavat D-luokan vahvistimet, joita valmistaja lupaa häiriöttömiksi. Bassontoistoa kuvataan yksityiskohtaiseksi, vähäsäröiseksi ja dynaamiseksi.

Martin Logan 1100X
Martin Logan 1100X

Dynamo-subwooferit ovat Martin Loganin kaiuttimista edullisimmasta päästä, mutta X-liitteellä varustetut mallit sisältävät muutamia edistyksellisiä ominaisuuksia. Ne voi liittää langattomasti. Asetuksia voi säätää sovelluksella, josta löytyy säädöt esimerkiksi äänenvoimakkuudelle, vaiheelle, jakotaajuudelle ja jakojyrkkyydelle jokaiselle toistolähteelle erikseen. Lfe-sisääntulon alipäästösuodinta tosin ei voi säätää.

Huonekorjain on mukana mobiilisovelluksessa ja erikseen saatavilla PC:lle. Se toimii mobiililaitteiden kanssa bluetooth-yhteydellä ja tietokoneen kanssa usb:n kautta. Sieltä voi toistaa esimerkiksi 20–120 hertsin taajuuspyyhkäisyn, jonka avulla voi selvittää esimerkiksi resonanssitaajuuksia tai korostumia. Pyyhkäisyn pystyy pysäyttämään tarvittaessa, jolloin voi selvittää resonanssin lähteen.

Martin Logan 800X
Martin Logan 800X

Erikseen on myytävänä myös SWT-X Wireless -lähetin ja vastaanotin, joka toimii 2,4 gigahertsin taajuudella. Se asennetaan subbariin eikä vaadi muita liitäntöjä.

800X: 999 euroa
1100X: 1 499 euroa
1600X: 2 299 euroa

SWT-X Wireless: 199 euroa

www.martinlogan.com

www.highendstudio.fi