Katosiko puhelin tai muu Android-laite? Peli ei ole välttämättä menetetty, sillä laitteen paikantaminen voi vielä onnistua tietokoneella tai toisella Android-laitteella.

Jos käytettävissä on toinen Android-laite kuten tabletti tai puhelin, voi siihen asentaa Googlen oman Find My Device -sovelluksen etsimistä varten. Sovellus on ladattavissa täältä. Samat temput onnistuvat myös tietokoneella ja verkkoselaimella kirjautumalla sisään täällä.

Ensin kannattaa kokeilla, voisiko laitteen paikantaa. Haettavassa laitteessa täytyy silloin olla sijaintipalvelut käytössä. Kartalla näkyy joko laitteen nykyinen sijainti tai viimeisin sijainti ennen sammumista.

Jos puhelin on kadoksissa kotona, siihen voi soittaa palvelun kautta. Soittoääni hälyttää viiden minuutin ajan täydellä voimakkuudella, vaikka puhelin olisi ollut kadotessa äänettömänä. Soittoäänen saa hiljennettyä, kun avaa puhelimen lukituksen.

Soittaminen on kätevä konsti silloinkin, jos puhelin on kadoksissa muualla kuin kotona. Näytölle voi kirjoittaa haluamansa viestin löytäjälle ja asettaa painikkeen, jolla löytäjä voi soittaa annettuun numeroon.

Jos näyttää siltä, että mobiililaite on väärissä käsissä, sen pystyy myös lukitsemaan ja kirjautumaan ulos Google-tililtään. Siitä pystyy myös tyhjentämään henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi. Silloin laite palautuu tehdasasetuksille ja puhelimen sisäisen muistin tiedot tyhjenevät.