PlayStation 4 -pelikonsolin käyttäjät saivat ilouutisia. Konsolin ohjelmistopäivitys tuo mukanaan mahdollisuuden pelata pelejä Android mobiililaitteilla.

Remote Play -ominaisuus oli vuosia tarjolla ainoastaan Sonyn omissa Android-puhelimissa, mutta nyt se laajentui kaikkiin vähintään Android 5.0 -versiota käyttäville laitteisiin. Ominaisuuden saa käyttöön lataamalla PS4 Remote Play -sovelluksen Googlen Play -kaupasta. Kaikissa Android-puhelimissa ei tosin välttämättä riitä puhti kunnolliseen pelikokemukseen. Lisäksi puhelimen ja konsolin täytyy olla samassa langattomassa lähiverkossa.

Applen iPhonea tai iPadia käyttävät ovat myös saaneet päivityksen Remote Play -sovellukseen. Ohjain on mahdollisuus saada näkyviin koko ajan ja näytön kääntymisen voi estää. Apple-käyttäjät saivat etäpelaamisominaisuuden käyttöön jo aikaisemmin tänä vuonna.

Langattoman DualShock 4 -ohjaimen pitäisi myös toimia Bluetooth-yhteyden välityksellä Android-laitteissa, iPhonessa, iPadissa ja Mac-tietokoneissa. Se tosin vaatii käyttöjärjestelmäpäivityksen, jota ei ole kaikkiin laitteisiin saatavilla – Android 10, iOS, iPadOS 13 tai tässä kuussa saapuva macOS Catalina.

Myös kaverien ja yhteisön jäsenten kanssa pelaamisen mahdollistavaa Party-ominaisuutta on päivitetty reilulla kädellä. Verkkoyhteyden pitäisi olla nyt parempi, samoin äänenlaadun. Lisäksi pelikavereita voi olla nyt tuplasti aiempaan verrattuna.

www.playstation.com/fi-fi