WhatHiFi on arvioinut Monitor Audion Silver 100 -kaiuttimet. Viime syksynä esitellyt kaiuttimet ovat sarjansa kookkaimmat jalustakaiutinmallit. Hinnaltaan ne ovat Suomessa tällä hetkellä tuhannen euron tietämissä.

Basso/keskiäänielementti on kooltaan 200 mm. Se on keraamipinnoitettua alumiinia/magnesiumia. Diskanttina on 25 mm kokoinen Gold Dome -elementti. Kaiuttimissa on HiVe II -refleksiportti, jolla tähdätään parempaan transienttivasteeseen sekä nopeampaan ja tiukempaan bassontoistoon. Värivaihtoehtoina ovat pähkinä, musta tammi, tammi, ruusupuu, kiiltomusta ja mattavalkoinen.

Lehti antoi Silver 100 -kaiuttimille täydet viisi tähteä. Ne ovat testin mukaan vaivattomat kuunneltavat. Kiitosta kaiuttimet saavat selkeästä ja tasapainoisesta äänestä. Myös niiden aikatarkkuutta kehutaan. Parasta ja ominaisinta on kuitenkin kaiuttimien tarjoama potku ja dynaaminen ilmaisukyky. Miinuspuolelle taas ei jää mitään mainittavaa.

Bassot ovat lämpöiset ja mehukkaat eivätkä erityisen jylisevät tai liian pehmoiset. Kaiuttimet eivät myöskään ole erityisen nirsot sijoittelun suhteen. Lähelle seinää sijoitettuna bassot tavalliseen tapaan korostuvat mutta eivät kuitenkaan hukuta kaiuttimien dynamiikkaa. Silver 100 -kaiuttimia KEF:in edullisempiin KEF Q350-malleihin. Lehden mukaan KEF:it ovat luonteeltaan hienostuneemmat, Monitor Audion kaiuttimissa on enemmän potkua ja energiaa.

Koko WhatHiFin ylistävän arvion voi lukea täältä.