Brittiläinen Quad on esitellyt uuden laitteen Artera-sarjaansa. Artera Solus on monitoimilaite, jossa on cd-soitin, da-muunnin, esivahvistin ja päätevahvistin. Sillä pystyy halutessaan korvaamaan osan Artera-sarjan laitteista, joita ovat Stereo-päätevahvistin, Play -cd-soitin, Link-suoratoistin ja integroitu One-vahvistin.

Sisääntuloliitäntöinä on analoginen rca-pari, yksi koaksiaalinen, kaksi optista, usb-b ja usb-a. Lisäksi löytyy aptx:llä varustettu bluetooth-yhteys. Lähtöinä taas on rca- ja xlr parit, ja kuulokkeita varten on oma vahvistinpiiri. Wi-Fillä varustettu versio laitteesta on tulossa syksymmällä.

Tehoa luvataan ab-luokan vahvistimesta 2 x 75 wattia kahdeksan ohmin kuormalla, ja virtaa 15 ampeeria. Molemmille kanaville on omat 300 VA toroidimuuntajat. Da-muunninpiirinä on ESS Technologyn ES9018 Sabre32 Reference, joka pystyy 32-bittiseen ja 384 kilohertsiseen pcm-ääneen ja dsd256:een ja on kahdeksankanavainen. Neljän digifiltterin avulla pystyy muokkaamaan ääntä mieleisekseen.

Laitteen kerrotaan saapuvan kauppoihin tämän kuun aikana. Osviittaa hintaluokasta antaa brittien 1 500 punnan hinta. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea.

www.quad-hifi.co.uk

www.audelec.fi