Samsung tuo Galaxy Watch Active 2 -älykellonsa myyntiin Suomessa lokakuun aikana. Kokovaihtoehtoja on kaksi: 44 ja 40 millimetriä, joista pienempää on jo saatavilla joissain liikkeissä. Suomessa myytävissä malleissa on eSIM-tuki ja 4G-yhteys, minkä vuoksi ne eivät tarvitse puhelinta nettiyhteyden muodostamiseen.

40 millimetrin kellossa on 1,2 tuuman kokoinen Super AMOLED -näyttö. 44 millimetrin versiossa näytön koko on 1,4 tuumaa. Käyttöliittymänä on Samsungin oma One UI, ja sitä voi hallita näytön kehää koskettamalla. Suomeen tulevassa mallissa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja nahkaranneke. Näytön voi pitää jatkuvasti päällä.

Tarjolla on 39 liikuntamuotoa, joista kello tunnistaa automaattisesti kaikkiaan seitsemän. Yksi niistä on uinti. Kellon vedenkestävyysluokitukseksi onkin annettu IP68, minkä lisäksi se on saanut MIL-STD-810G -sertifikaatin kestävyydestä. Watch Active 2 -kellossa on myös syketunnistus ja EKG-mittaus, mutta jälkimmäinen odottaa vielä viranomaishyväksyntää. Liikunnan lisäksi kello seuraa unta ja Mindfulness-sovellus opastaa rentoutumisessa.

Pienemmän mallin suositushinta on 449 euroa ja suuremman 479 euroa. Värivaihtoehdot ovat hopea, musta ja kulta.

www.samsung.com/fi