Saksalainen Canton on esitellyt kaksi uutta soundbase-mallia – DM76 ja DM101. Mallit ovat useimmilta ominaisuuksiltaan yhtenevät, mutta eroavat toisistaan kooltaan ja elementtien määrältään.

Niistä DM76 on tarkoitettu erityisesti 40 tuuman ja sitä suurempien televisioiden alle. Tehoa löytyy 200 wattia. 2.1-kanavaisessa soundbasessa on käytetty 50 millimetrin keskiäänielementtejä ja 19 millimetrin kangasdome-elementtejä molemmissa kanavissa ja lisäksi jopa neljää 100 millimetrin bassoelementtiä.

Canton DM101 taas on 30 senttimetriä leveämpi malli, joka on tarkoitettu vähintään 50 tuuman televisioille. Muita elementtejä on saman verran kuin pienemmässä mallissa, mutta keskiäänielementtejä on tuplasti. Myös tehoa on samat 200 wattia.

Tarjolla on molemmissa stereo- ja virtuaalisurround-tilat. Basson, keskialueen ja diskantin sävynsäädöt löytyvät myös. Kummatkin soundbaset kestävät valmistajan mukaan 40 kilon painon. Yläosa on valmistettu lämpökäsitellystä lasista, ja grilli on metallia.

HDMI-liitäntää ei ole, joten television liittäminen tapahtuu optisen tai koaksiaalisen liitännän kautta. Bluetooth-liitäntä on varustettu parempaa ääntä tarjoavalla aptX-koodekilla. Lisäpotkua kaipaaville löytyy subbarilähtö.

Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

www.canton.de/en

www.audelec.fi